• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Vasárnap indul a nagy lépésszámlálás

Hírek 2018.05.07 Forrás: Weborvos
Vasárnap indul a nagy lépésszámlálás

A találkozó a Fővám téren lesz, a szervezők több száz embert várnak az eseményre.

A Nyugdíjasok Országos Szövetsége (NYOSZ) évek óta fontosnak tartja az idősebb korosztály mozgásra való motivációját. A rendszeres fizikai aktivitás ugyanis a kulcsa az 60 év felettieket 80%-ban érintő mozgásszervi problémák megelőzésének és karbantartásának, ráadásul a mozgással több időskori megbetegedés is megelőzhető lenne. A NYOSZ Szenior-mozgásprogramjának célja hangsúlyozni, hogy az aktív életmód idős korban is fontos, és segítségével valóban tehetünk az ellen, hogy a különböző mozgásszervi fájdalmak idővel ne nehezítsék meg jobban az életünket. A Szenior-mozgásprogramban inspiráló gondolatokat, példaértékű történeteket és jókedvű közösséget ismerhetnek meg az érdeklődők, akik szervezett eseményeken is részt vehetnek. A végső cél, hogy mindenki a saját lehetőségeihez mérten építsen be a mindennapjaiba egy kis mozgást.

A program keretében a NYOSZ a tagszervezetei bevonásával vállalta, hogy idén legalább 10.000 órában megmozgatja a hazai szenior korosztályt. Az óraszámlálást egy szimbolikus budapesti sétával kezdik május 13-án, délután 15.00 órától, amely eseményre több száz embert várnak a fővárosból és vidékről egyaránt. Az ingyenes rendezvényhez bárki szabadon csatlakozhat, előzetes jelentkezés vagy regisztráció nem szükséges! A közös sétát rendőri felvezetés kíséri, így forgalomkorlátozások várhatóak május 13-án 15.00-17.00 óra között a Budapest Fővám tér – Szabadság Híd – Szent Gellért tér útvonalon. Az órák gyűjtése ezután az egyes tagszervezetek regionális sporteseményein folytatódik majd, amelyre mindenhol várják a helyben lakókat. A vidéki mozgással kapcsolatos rendezvényekről és a fővárosban megszervezett központi eseményekről a www.mozgaskonnyedsege.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők, ahol figyelemmel követhető majd a teljesített órák állása is egy online számlálón.

A kezdeményezéshez csatlakozott Németh Lajos, a televíziós időjárásjelentésből ismert meteorológus, aki immár nyugdíjasként is ragaszkodik korábbi aktív életviteléhez. Példamutató magatartásával és személyével szeretné felhívni a figyelmet az ügy fontosságára: „A mozgás már évtizedek óta az életem része, korábban a negyvenes-ötvenes éveim alatt futottam, de ma már egy térdműtét után, így közel a 7-ik X-hez inkább a kerékpárra és a kirándulásra szavazok. Azt mondhatom minden nyugdíjas társamnak, hogy az idő múlását megállítani nem lehet, de negatív hatásait a mozgással jelentősen csökkenthetjük. A NYOSZ ennek a célnak komoly, szervezett kereteket biztosít, amelyhez én is örömmel csatlakoztam, bízom benne, hogy sikerül a 10000 órát közösen összegyűjtenünk, és sok nyugdíjastársam kedvet kap a mozgáshoz.”

Legolvasottabb cikkeink