• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Humantrade Magazin 2011. február

HT

Válogatás a Teva Magyarország Zrt. Nagykereskedelmi Divízió gyógyszerészeti szaklapjának cikkeiből.

Kedves Olvasónk! Az újság olvasásához adobe acrobat reader program szükséges. Itt töltheti le a szükséges programot hozzá.

Címoldal

Gyógyhatású készítmények: megszüntetve megőrizni?
Ez év tavasza, március 31-e a határideje annak az uniós jogharmonizációs folyamatnak, amelynek keretében a hazai gyógyszerpiacon is megszűnik az úgynevezett gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmények kategóriája. Mivel az intézkedés számos, a vásárlók körében igen népszerű terméket érint, nem lehet közömbös ezeknek a szereknek a további sorsa. Interjú Dr. Török Eszterrel, a TEVA Magyarország vezető jogászával.

Vérátömlesztés helyett EPO
A mindössze húsz éve alkalmazott, a vörösvérsejtek termelődését szabályozó eritropoetin ma már nélkülözhetetlen a gyógyászatban, hiszen számos, súlyos vérszegénységgel járó betegség kezelése során járul hozzá jelentősen a betegek életminőségének javításához. Az eritropoetin szó görög eredetű: az „erythros" (jelentése: ’vörös’ — innen a vörösvérsejtek erythrocita elnevezése) és az „alkot, művel" jelentésű „poiese" szó összetételéből származik.

Patika, saját újsággal
A hosszan elnyúló, több település egyesülésével létrejött fejér megyei kisváros egyik központi helyén áll a patikát befogadó műemléképület. A vezető éles kontrasztot alkot ezzel a környezettel: fiatal, dinamikus, sportos fellépésű férfi. Dr. Nagy Gáborral, a sárbogárdi Korona patika vezetőjével

Gyorsan fakuló emlékek…
Ugyan kivel nem fordul elő, hogy úgy érzi, az elbutulás fenyegeti, hiszen gyakran elfelejti, bezárta-e a lakást, vagy nem tudja, hogy bekapcsolta-e az autó riasztóját? Mikor van szó valódi demenciáról, és melyek a feledékenység kezelésének legfontosabb lehetőségei? Kovács Tibor ideggyógyásszal, a Semmelweis Egyetem Neurológiai Klinikájának docensével beszélgetünk.


Superbrands a Tevától
Superbrand az a márka, amely a saját területén kitűnő hírnevet szerzett. A márkákhoz kapcsolt értékek olyan érzelmi és/vagy kézzelfogható előnyöket nyújtanak, amelyeket a fogyasztók elvárnak és elismernek.

Hajszálnyi problémák: korpásodás télen
A korpásodás a hajas fejbőr fokozott hámlással, néha gyulladással járó megbetegedése. Lényegében bármely életkorban előfordulhat; napjainkban minden harmadik ember szenved a tüneteitől. Szerencsére léteznek olyan szerek, amelyek egyrészt megszüntetik
a problémát, másrészt egészségessé varázsolják a hajat. Erről, illetve a helyes téli hajápolásról kérdeztük dr. Bölcskei Judit bőrgyógyászt.

Fogérzékenység: a leggyakoribb fogfájdalom
Az összes fogfájástípus közül a leggyakrabban előforduló probléma a fogak érzékenysége: a különböző fizikai vagy kémiai ingerekre heves fájdalommal reagáló fogak nagyjából minden harmadik felnőtt életét keserítik meg. A probléma azonban megfelelő szájápolással megszüntethető.

A babapospsi őre
Három generáció óta segít egészségesen tartani a babák bőrét, pedig valójában nem is popsikenőcs. A gyulladáscsökkentésben és hámosításban verhetetlen Neogranormon kenőcs a magyar gyógyszerpiac egyik legismertebb és legnépszerűbb terméke: évente nagyjából egymillió tubussal adnak el belőle, és 100 emberből 98 ismeri. A készítmény ötödik alkalommal kapta meg a Superbrand minősítést és elnyerte a Magyar Brand díjat.

Legolvasottabb cikkeink