• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Újra téma lett a csornai kórház

Kórházak - ügyek Forrás: kisalföld.hu

Újratárgyalja a csornai képviselő-testület a Margit Kórház szerkezetváltását.

Szerda délután négy órától rendkívüli ülést tart a csornai testület. A polgármester arról próbálja majd meggyőzni képviselőtársait, hogy ne csoportosítsák át a kórházi ágyakat. Turi György abban bízik, hogy képviselőtársai – átgondolva a kérdést – megváltoztatják korábbi álláspontjukat. Úgy véli, nem kényszeríti semmilyen körülmény a fenntartót a változtatásra.

A testület múlt héten döntött úgy, hogy az intézmény sebészetéről és a szülészet-nőgyógyászatról csoportosítsanak át kilenc ágyat: hetet a belgyógyászatra, kettőt a neurológiára. A polgármester továbbra sem ért egyet az intézkedéssel.

– A törvény lehetőséget ad rá, hogy ismét testület elé vigyem a napirendi pontot. Az önkormányzat érdekeivel ugyanis ellentétesnek tartom az ágyak átcsoportosítását – erősítette meg Turi György. – Arra próbálom meg rábeszélni a testületet, hogy őrizzük meg a kórház jelenlegi struktúráját. Sem az idő, sem egyéb körülmények nem sürgetnek ugyanis bennünket. Korábban június 30-a volt a határideje annak, hogy saját hatáskörben kezdeményezzünk struktúraváltást. Ezt a határidőt azonban eltörölték, így tényleg nincs okunk rá, hogy átcsoportosítsuk a sebészet és a szülészet-nőgyógyászat ágyait.

A szerdai, rendkívüli testületi ülésen lesz még egy napirendi pont. Ez egy pályázaton való részvétellel kapcsolatos. Turi György elmondta: a megyei kórház kezdeményezte az együttműködést, amivel 250 millió forintot nyerhetne a város fejlesztésre. – Az ára viszont az aktív ellátás megszüntetése és a Petz-kórház téti pszichiátriai osztályának ideköltöztetése lenne. Ebbe véleményem szerint nem mehetünk bele, de a végső döntést a képviselő-testület hozza meg – fogalmazott a polgármester.

A Csornai Városvédők szerdán délután fél négykor, a rendkívüli testületi ülés előtt, a csornai városházánál tiltakoznak. A csornai civilek meg akarják védeni a Margit Kórházat, mert szerintük az intézményre a jelenlegi működési formában van szükség – nem szeretnék, hogy a sebészet és a szülészet- nőgyógyászat ágyszáma csökkenjen.