• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

A fogyatékkal élők foglalkoztatását segítik

Lapszemle Forrás: beol.hu

Megkezdte működését az „Együtt, Érted!" Integration Throught Employment Hungary Kft.

Az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesülettel együttműködésben működő cég péntek reggel mutatta be standját a gyulai vásárcsarnokban, ahol fogyatékkal élők által gyártott vagy csomagolt kézműves termékeket, savanyúságot, aszalt gyümölcsöket, mézet, mézből készült termékeket árusítanak. A csomagolásban megváltozott munkaképességű emberek is részt vesznek – írja a beol.hu portálja.

Gajda Róbert, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott hangsúlyozta, fontosnak tartja az esélyegyenlőség megteremtését, amire a magyar társadalom érezhetően egyre nyitottabb. Mint kiemelte, a kormány is elsődleges célnak tekinti az aktív befogadást és a megkülönböztetés megszüntetését. Örömömre szolgál, hogy két nap alatt, két olyan programon vehettem részt, amely segíti ezeknek az elképzeléseknek a megvalósítását — húzta alá a kormánymegbízott, aki elmondta azt is, csütörtökön adhatták át a hetvenedik, állami támogatással megvásárolt lehetőségautót. A programmal a fogyatékkal élők közlekedését segíti az állam. A most elindult cég munkája azért is lényeges, mert a megyében 22 ezer 261-en élnek fogyatékossággal, ami az összlakosság 6%-a — ecsetelte Gajda Róbert, aki külön szólt a tíz éve megalakult Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület előremutató tevékenységéről.

Dr. Görgényi Ernő polgármester úgy vélekedett, nem csak egy gazdasági eseményről, hanem annál sokkal többről van szó. Az egyesület és a kft. is nemes küldetést vállalt magára. Méltó életet biztosítani fogyatékkal élő embertársaink részére mindannyiunk feladata. Ehhez munka, az értékteremtő tevékenység az egyik legfőbb út – fogalmazott a településvezető.

Felföldi Sándor, az egyesület elnöke kifejtette, a piaci árusítás bevezetésével párhuzamosan zajlik békéscsabai telephelyük kiépítése, ahol sérült, fogyatékos munkatársaik hullámkarton dobozok gyártásában fognak részt venni. Harmadik működési területüket a kihelyezett munkavégzés jelenti.

A munkaerő-toborzás már el is kezdődött, 10-15 embert keresnek takarítói, parkgondozói feladatokra. Hosszú távú elképzeléseik között szerepel mezőgazdasági termelés, valamint élelmiszergyártás bevezetése.

Furák István gyógypedagógus a program oktatási hátterét mutatta be. Külön kiemelte, mindent meg fognak tenni azért, hogy piacképes szakmai tudást kapjanak a fiatalok.