• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

A gyógyítókat ünnepelték Miskolcon

Lapszemle 2018.10.19 Forrás: boon.hu
A gyógyítókat ünnepelték Miskolcon

Egy évben egyszer az egészségügy dolgozóinak köszönetet mond a megye értelmisége.

Szent Lukács, az orvosok védőszentje október 18-ai emléknapja alkalmából rendezik meg már tizedik éve a „Köszönet a gyógyítóknak” című rendezvényt, ahol az orvosoknak és egészségügyi dolgozóknak fejezik ki hálájukat az Éltető Lélek Alapítvány és a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének tagjai.  - olvasható a boon.hu-n.

 „A mai viszonyok között nagyon sokat hallani az egészségügyről, de általában nem pozitív értelemben, hanem inkább a problémákról. Valóban nehéz hivatás és szolgálat más emberekről gondoskodni és gyógyítani őket. Mindenképpen szerettük volna elismerésünket kifejezni az orvosok, ápolók, egészségügyi és szociális munkások felé és folytatni ennek a rendezvénynek a tízéves hagyományát, amelyet dr. Berkes László pápai plerátus, mindszenti plébános indított el” – mondta dr. Várhelyi Krisztina, az Éltető Lélek Alapítvány elnöke.

Orvosok a város krémje

A szervezési feladatokban szintén oroszlánrészt vállaló Keresztény Értelmiségiek Szövetsége képviseletében Alakszainé dr. Oláh Annamária, a KÉSZ Miskolci Csoportjának elnöke szólította meg az egybegyűlteket. „Ezen a programon mindig nagyon jól érzem magam, mert kis túlzással a csillárról is lógnak a vendégek, és ma igen ritka az, amikor egy értelmiségi rendezvényre ilyen jó szívvel, ennyien eljönnek. Valószínűleg ez nem véletlen, két okból sem. A KÉSZ alapító tagjai között elég nagy számban vannak orvosok. Úgy gondolom, hogy a miskolciak számára az orvostársadalom mindig is a város krémjét jelentette, és az ápolók szintén nagyon fontos munkát végeznek. Ma nem divat köszönetet mondani, de mi mégis szeretnénk. Próbáljuk visszaadni a hitet, amivel egyre kevesebben rendelkeznek a gyógyítók között is” – hangsúlyozta.

Elismerés, megerősítés

Az est másik védnöke dr. Hortai Rita gyermekorvos, a Versbarátok Körének vezetője Reményik Sándor, Orvos című versével illusztrálta gondolatait. „Az egészségügy nagyon érzékeny terület, és a szakmabelieknek szüksége van olykor elismerésre és megerősítésre, ezért hiánypótló ez a rendezvény. Köszönet azoknak a kollégáimnak, akik a gyógyítást nemcsak szakmának vagy kutatási területnek vélik, hanem fáradtságot, olykor kényelmet félretéve nagy odaadással, tudásuk és képességük legjavát adva odafordulnak kiszolgáltatott helyzetben lévő betegeikhez. Hála illeti azokat a szociális területen dolgozókat is, akik apróbb ötleteikkel, kedvességükkel mosolyt varázsolnak az elhagyatottak, a nélkülözők és a szenvedők arcára” – foglalta össze a gyermekorvos.

További részletek a cikkben.

Legolvasottabb cikkeink