• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

A hosszú tél után életenergiára vágyunk

Lapszemle Forrás: szoljon.hu

Helyes táplálkozás, mozgás nélkül nem úszhatjuk meg a felszedett fölös kilók leadását.

Sportolj rendszeresen, táplálkozz egészségesen és pihenj sokat! E bölcs tanács most, a tavaszi fáradtság, a pluszkilók elleni harc idején megszívlelendő. Vannak, akik már lelkesen futnak a parkokban, mások a gyógynövényes csodaszereket keresik – írja szoljon.hu portálja.

Fogyasztószerek, kapszulák, új edzésmódszerek a tavaszi megújulás jegyében. Sokan bármire képesek, hogy megszabadulhassanak a télen felszökött pluszkilóiktól. Ezért több, megalapozatlan módszert is kipróbálnak, hogy elérjék a kívánt súlyukat a közelgő bikiniszezon előtt. Szinte alig esznek. Először persze pár kiló le is megy, viszont egy idő után a szervezet raktározó üzemmódra kapcsol, mert örül annak, ha nagy ritkán ételhez jut, tehát a súlyvesztés egy idő után lelassul, majd leáll.

Dr. Liska-Mohai Marianna belgyógyász, onkológus szakorvoskét évtizede ötvözi munkáját a természetgyógyászattal. Böjtorvosként életmódtáborokat is tart.

Testünk, lelkünk számára a tavasz a megtisztulás, a felfrissülés időszaka. Egyre népszerűbbé válnak a különböző böjtkúrák, amit a köznyelvben méregtelenítésnek neveznek. Természetgyógyászati megközelítésben minden, ami a testünkben feleslegben van jelen, akadályozza a működésünket. Ezek a méreganyagok. A kúra során az ember szabad akaratából lemond bizonyos ételekről, így szervezete az emésztés helyett az összes életenergiáját a szervezetében raktározódó salakanyagok kiürítésének a szolgálatába állítja. Zöldség és gyümölcsleveket, gyógyteát fogyasztva, légző- és testgyakorlatokkal segítjük ezt a természetes folyamatot – mondta a szakember, aki nincs ellenére az otthoni böjtnek sem.

Helyesen végezve, otthonában bárki 5-7 nap alatt elérheti a kívánt eredményt. Nagyon fontos a testmozgás folytatása, és az étkezés átgondolása a kívánt testsúly elérésében, megőrzésében. Olyan étrendet válasszunk, amit tartósan be tudunk tartani. Miközben a táplálkozástudományi szakemberek újabb eredményekkel próbálnak hozzájárulni az egészségmegőrzéshez, vannak, akik azt mondják: az őskorban kell keresni a bomba alak és a kirobbanó vitalitás forrását – jegyezte meg dr. Liska-Mohai Marianna.

Napjaink egyik legnépszerűbb diétája a paleolit étrend. Alapja: térjünk vissza a természetes formában megtalálható alapanyagok felhasználásához, természetes zöldségekhez, gyümölcsökhöz, magokhoz, húsokhoz. Kerüljük a génkezelt ipari termékeket – sorolta Bereczkiné Varga Ágnes, aki egy speciális étrendekkel foglalkozó konyha vezetője, hozzátéve azt is, a paleolit szemléletű étrend a ma ismert egyik legegészségesebb diéta. Ha étkezéseink során 85 %-ban betartjuk ezt és csak a maradék 15 %-ban „csábulunk el", akkor is komoly egészségjavulás érhető el.

Legolvasottabb cikkeink