• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

A konyhánkba szánnák a megőrzött halfajtákat

Lapszemle Forrás: magyarhirlap.hu

Ha a halfogysztás megduplázódna, akkor a felére eshetne az érrendszeri megbetegedések száma.

Ivancsóné Horváth Zsuzsanna, a győri Széchenyi István Egyetem docense, aki csapatban versenyhorgász- világbajnok, felhívta a figyelmet, hogy tíz gramm hal fogyasztása garantálja a szükséges napi fehérjebevitel egyharmadát. Felmérések szerint a magyarok nyolcvanhárom százaléka legfeljebb havonta egyszer-kétszer eszik halat, holott az magas biológiai értékű étel. Míg az unióban huszonhárom kiló az átlagos, egy főre eső éves halfogyasztás, addig nálunk csupán a hat kilót súrolja, pedig ha ez megduplázódna, akkor a felére eshetne az érrendszeri megbetegedések száma - írta a magyarhírlap.hu.

Széll Tamás, a Bocuse d’Or világdöntőn negyedik helyezett, különdíjas séf hangsúlyozta: hazánkban az édesvízi halakat kellene preferálni a gasztronómiában a tengeri halak helyett. Sok helyen mélyhűtött árukból dolgoznak, ő ebből nem kér, szerinte a kifogás után huszonnégy órán belül el kell készíteni a halat.