• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

A kormány célja a családbarát ország

Lapszemle Forrás: magyaridok.hu

A családpolitika és a keresztény értékek védelme áll majd az idei polgári piknik középpontjában.

Balog Zoltán: Az idei kötcsei találkozó a nemzeti értékeink megőrzéséről és a családokról szól. A családpolitika és a keresztény értékek védelme áll majd az idei polgári piknik középpontjában, amelyet a hét végén tartanak Kötcsén – árulta el az esemény házigazdája, Balog Zoltán. Az emberi erőforrások minisztere a lapunknak adott interjúban felemelte szavát a keresztényüldözés minden formája ellen, felhívta a figyelmet a kormány eredményeire, válaszolt a felsőoktatási és a civiltörvény kritikájára, valamint kijelentette: a kabinet célja, hogy még inkább családbarát hellyé tegyék Magyarországot – olvasható a magyaridok.hu portálján a miniszterrel készült interjúban.

Szinte napra pontosan egy éve jelentette be, hogy a kormány – a világon elsőként – felállít egy helyettes államtitkárságot az üldözött keresztények támogatására. Milyen eredményeket sikerült elérni ennyi idő alatt?
– Felvettük a kapcsolatot az üldözött egyházak vezetőivel, akik közül többen ellátogattak Magyarországra. Beszéltek a terrorról, a migrációról, s határozottan kérték, hogy ne az elvándorlást erősítsük, hanem segítsünk nekik megtartani több évszázados vagy akár évezredes közösségeiket. Ezért vállaltuk például az Erbili Szent József kórház féléves gyógyszerszükségletének finanszírozását, és így választottuk ki azt a falut is, amelyet teljes mértékben újjá kívánunk építeni. A hatékony, átlátható, megbízható segítségnyújtáshoz elengedhetetlen volt a helyettes államtitkárság felállítása. Bátran mondhatom, hogy a nemzetközi figyelmet is sikerült még jobban az üldözött keresztények ügyére irányítani.

Hét végén tartják a tizenhatodik polgári pikniket. A közösség megerősítésére ott, Kötcsén is szükség lesz, hiszen a konzervatív értelmiség egy részével a Közép-európai Egyetem (CEU) ügyében sikerült összerúgni a port. Parázs vitákra számít?
– Az elmúlt hónapok szerintem világossá tették a kormány szándékát. Egyenlő feltételeket szeretnénk teremteni a felsőoktatásban, mert az nincs rendjén, hogy bizonyos intézmények privilégiumaik birtokában versenyelőnyre tesznek szert a többivel szemben. Nyilvánvaló az is, hogy nincs olyan ország az Európai Unióban, ahol a CEU azokkal az előjogokkal, amelyeknek eddig nálunk a birtokában volt, működhetne. Ez különösen igaz például Németországra, ahol sokan tiltakoztak a törvénymódosítás ellen.

Ami a családokat illeti, egy új kabinet alakult a napokban az ön vezetésével. Ezzel mit akarnak elérni?
– A családpolitikai kabinettel szimbolikusan és a napi munkában is szeretnénk kifejezésre juttatni, hogy nem kívánunk olyan politikát folytatni, ami negatív hatással van a családokra. Számos intézkedésnél először föl sem tűnik, hogy ilyen kimenetele is lehet, de aki belülről ismeri a családok világát és a családpolitikát, az jó eséllyel figyelmeztethet a nem kívánt hatások lehetőségére. A családbarát szemléletet magunk között is erősítenünk kell, és a kormányzati munkát is rá kell szorítanunk arra, hogy bármilyen intézkedésben gondolkodunk, annak meg kell fontolni a családokra gyakorolt hatását. Az, hogy a miniszterterek több mint három gyermeket vállalnak, jó környezetet teremt. A kabinetüléseken olyan intézkedések kezdeményezésével is foglalkozunk majd, amelyek még inkább családbarát hellyé teszik Magyarországot, és még inkább a családok megerősítését segítik.

A teljes interjú a portálon olvasható!

Legolvasottabb cikkeink