• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Hány éves kortól ajánlott az anyajegyszűrés?

   Hány éves kortól ajánlott az anyajegyszűrés?

  • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

   Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

  • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

   Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

 • egynapos sebészet
  • "Sokkal több beteget tudunk ellátni az egynapos sebészet során"

  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

   Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

A műtőt cserélte fel egy falusi rendelőért dr. Régi Lajos

Lapszemle 2023.01.30 Forrás: teol.hu
A műtőt cserélte fel egy falusi rendelőért dr. Régi Lajos

Végignéztem a korosztályomon, 58 éves vagyok és azt gondoltam, nem biztos, hogy továbbra is annyira kell pörögnöm, mint eddig.

Nem is tudják, milyen szerencsések azok a zombaiak, akiknek a körzeti orvosuk a kiváló szakember, dr. Régi Lajos lett a múlt év júliusától. Az évtizedeken keresztül kórházban dolgozó altatóorvos, illetve intenzív terápiás szakorvos, aki évekig légi mentősként is dolgozott, úgy döntött, a nyugodtabb vidéki életet választja a pörgősebb kórházi helyett. A teol.hu kérdezte a szakorvost.

– Végignéztem a korosztályomon, 58 éves vagyok és azt gondoltam, nem biztos, hogy továbbra is annyira kell pörögnöm, mint eddig. A békésebb megoldást választottam – mondta.

Pedig Régi Lajos hosszú éveken keresztül, egészen 2015-ig Szekszárdon, a megyei kórházban dolgozott vállalkozói szerződéssel. Ebben az időben a légimentőknél mentőorvosként is vállalt ügyeletet. Ők voltak azok, akiket a legsúlyosabb esetekhez riasztottak és azonnal kellett cselekedniük. Ez az időszak azért szakadt meg, mert a megyei kórházban megváltozott az ügyeleti beosztás rendje , így nem tudta összeegyeztetni a légimentőzést a kórházi munkával. Pedig nagyon szerette – tette hozzá. 

Hogy mennyiben változott meg az élete, erről így beszélt: – Más lett a munkabeosztásom, kiszámíthatóbb a munka. Természetesen rendelési időn kívül is elérhetőek vagyunk Szabó Anett körzeti szakápolóval együtt, és bármikor felhívhatnak a betegek telefonon is. Korábban az intenzív osztályon kezelt, életvégi helyzetben lévő beteg hozzátartozóját felkészíteni a veszteségre alig volt idő. A háziorvosi munkakörben ezt sokkal emberségesebben lehet kezelni.  Most 1400 fős a körzetem, családiasabb a légkör, előbb-utóbb mindenkit megismerek majd. Ebben sokat segít az asszisztensem, aki helyi és ismeri az embereket, azok történeteit. Úgy tapasztalom, nagyon sok embernél fontos, hogy meghallgassák, beszéljenek vele nem csak a betegségéről, és nem csak akkor, amikor gyógyszert jön felíratni. A kórházban erre kevesebb lehetőség volt. 

Legolvasottabb cikkeink