• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

A nyári hőségben több az ételmérgezés

Lapszemle Forrás: teol.hu

A nyári hőségben fokozottabb figyelmet igényel az élelmiszer tárolása, fogyasztása.

A Tolna Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Földhivatali Főosztálya arra figyelmeztet, hogy a meleget, a friss tápanyagokat a baktériumok is kedvelik, így az élelmiszer-eredetű megbetegedések is gyakoribbak. Ezért fontos a megelőzés – olvasható a teol.hu portálján.

Az étkezéshez vásárolt alapanyagokat mindig megbízható helyről, üzletben vagy piacon érdemes beszerezni. Ellenőrizetlen helyről még zöldséget, édességet sem javasolt vásárolni. Egy üzlet és az eladók ruházatának tisztasága, az árutárolás rendje árulkodó lehet. Tanácsos több szatyrot vinni a vásárláshoz, így a különböző termékek – például zöldségek, nyers húsok, kész termékek – külön pakolhatóak, és nem szennyezik egymást.

A hazavitt termékeket mielőbb a megfelelő helyre kell tenni. A hűtést igénylő termékeket a hűtőszekrénybe, a többi élelmiszert pedig lehetőleg jól szellőző, hűvös kamrába. A hűtőszekrény hőfoka akkor megfelelő, ha a húsokat, a tejtermékeket öt Celsius-fok alatt lehet tárolni, a zöldségek és a gyümölcsök számára pedig a 10-15 Celsius-fok az alkalmas. A különböző ételeket fontos úgy elhelyezni, hogy egymást ne szennyezhessék. A tojást is elkülönítve kell eltenni, de nem kell előre megmosni. Még több jótanács itt