• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

A polgármester miatt mondtak fel az orvosok?

Lapszemle Forrás: sonline.hu

Látránynak se orvosi rendelője, se gyógyítóeszköze, nem lesz könnyű megoldani a kialakult helyzetet.

Tizenhat év után felmondott az orvos házaspár, mert úgy érzik, nincs maradásuk a településen, ugyanis végletesen elmérgesedett a viszonyuk a polgármesterrel. A történtek kapcsán Müller Tibor, a szomszédos Somogytúr polgármestere kereste meg a Somogyi Hírlapot - lévén, hogy Csima Alfréd és felesége Túron és Viszen is rendelt – írja a Somogyi Hírlap – online.

Óriási felelőtlenség az orvosok „elüldözése" – így összegzett a somogytúri polgármester. Nagy Gábor jelenlegi túri, korábbi látrányi jegyző pedig azt mondta, azért nagy a baj, mert három település orvosi ellátása került veszélybe.
Mindig büszke voltam az orvosi ellátásunkra – húzta alá Müller Tibor, hozzátéve azt is, kevés kistelepülés mondhatta el: két orvos három, gyermekellátásra is jogosító szakvizsgával, egészségügyi jogászi diplomával. Látrányban belgyógyászati, üzemorvosi szakrendelés is működött, előfordult, hogy „komplett intenzív osztályt" hoztak létre hamarjában Somogytúr főutcáján egy szívmegálláskor a mentőhelikopter kiérkezéséig. A falunk háborog, ha bármilyen gond lesz az orvosi ellátásból, képviselő-testületünk akár perre is hajlandó, amiért Látrányból elüldözték az orvosokat.

Tizenhat éve érkezett a faluba a Csima-házaspár, az önkormányzat nem tudta volna biztosítani az előírt feltételeket, a doktorék ezért és mert hosszú távra terveztek, megvásárolták a szolgálati lakást és a rendelőt, majd fölújították. A megye egyik legkorszerűbb rendelője lett, eszközöket is saját erőből szereztek be. Soha semmilyen problémánk nem volt egymással, a másik két faluban is közmegelégedésre dolgoztak Csimáék, sőt, jó néhány más településről, még Lelléről és Boglárról is jártak hozzájuk betegek. A képviselő-testületünk anno úgy döntött, hogy segítség képpen eltekint attól, hogy iparűzési adót fizessenek. Ebből támadt később az első konfliktus – elevenítette fel a történteket Tóth László, aki 1992 és 2010 között volt Látrány polgármestere. A megyei kormányhivatal ugyanis arról értesítette a látrányi önkormányzatot, hogy ez nem megfelelő módja a támogatásnak, így 2012-ben öt évre visszamenőleg kivetették az iparűzési adót, amit Csimáék be is fizettek. De nyomban vissza is kérték támogatás formájában, arra hivatkozva: képviselő-testületi döntés született arról, hogy támogatni akarták őket. Ezért per útján is ragaszkodtak az amúgy évi 150 ezer forintos összeghez, a 2010-14 között regnáló látrányi testület azonban úgy döntött, nem fizet. Ettől kezdve sorozatos feljelentések érkeztek Csima Alfrédék ellen a szakhatóságokhoz. Az egészségpénztár és a tisztiorvosi szolgálat vizsgálata sem talált kivetni valót a tevékenységükben (az orvosi kamaráé még nem zárult le), ekkor „új frontot" nyitott ellenük a faluvezetés.

További részletek a portálon olvashatók.