• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

A szívgyógyászok szívesen jönnek ide

Lapszemle Forrás: heol.hu

Túl sok zsírt eszünk, túl sok kalóriát viszünk be, így Magyarországon mára járványszerű méreteket öltött az elhízás, ez pedig megviseli a szívünket.

Járványszerű elhízás, ennek következményeként pedig mind gyakrabban előforduló koszorúér-meszesedés. Szomorú tény, de ma Magyarországon is vezető halálok a szívbetegség. Van tehát miről beszélniük azoknak a kardiológusoknak, háziorvosoknak, belgyógyászoknak, akik közül az idén már több mint négyszázan regisztráltak a hetedik alkalommal megrendezett Egri Kardiológiai Napokon. A pénteken a Hotel Egerben megnyitott orvostovábbképző konferenciát a Magyar Kardiológiai Társaság és a Markhot Ferenc Kórház Kardiológiai osztálya most is közösen rendezte – írja a heol.hu portálja.

Örvendetes, hogy évről-évre több kolléga tartja fontosnak, hogy eljöjjön Egerbe, s Balatonfüred és Debrecen után mára már az ország harmadik legnagyobb kardiológuskongresszusa a miénk – mondta el dr. Müller Gábor, az egri kórház kardiológiai osztályát vezető főorvos, a tanácskozás egyik főszervezője.

Az idei témák között ott találtuk az új típusú, s ma már a magyar betegek számára is elérhető véralvadásgátlók szerepéről szóló előadásokat, de a sürgősségi kardiológia kérdését is külön szekcióban járták körbe a résztvevők. Érdekes terület a kardiotoxikológia is, melynek előadói között ott volt dr. Zacher Gábor, a Honvéd Kórház osztályvezető főorvosa, aki a Drogok és a szív címmel tartott vitaindítót, de beszéltek a stroke-megelőzésről is a szombaton záruló tanácskozáson.

Az, hogy egyre több szakorvos szívesen jön az egri tanácskozásra, az egyrészt a város vonzerejének, másrészt annak tudható be, hogy elismerik, Egerben jól működik a kardiológiai ellátás. Köszönhető ez annak is, hogy immár egy fél éve egy rehabilitációs ambulancia is segíti a betegeket. A kórház vezetése a zajló uniós fejlesztés mellett fontosnak tartotta, hogy ezen a területen is teljes körű legyen az ide tartozó betegek ellátása – tette hozzá dr. Müller Gábor.