• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

A szuperkórház a magyar egészségügy zászlóshajója lesz

Lapszemle 2020.11.30 Forrás: magyarnemzet.hu
A szuperkórház a magyar egészségügy zászlóshajója lesz

Ha megnyit a szuperkórház, teljesen át kell majd rajzolni az egészségügyi térképet.

Marad minden a terv szerint, sőt, Dobogón, a szuperkórház helyszínén már megkezdődtek a munkálatok, a munkagépek már a geológusok, a régészek és a tűzszerészek munkáját készítik elő – mondta el Bedros J. Róbert, a szuperkórház megépítéséért felelős miniszterelnöki megbízott a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. Elmondta: a környezetvédők részéről már érték támadások az építkezést, miszerint egy mocsaras, tőzeglápos területről van szó, a kormánymegbízott szerint azonban ez valótlan és hatásvadász kijelentés, mivel ha lett volna ott valaha tőzegláp, az már rég elpusztult volna a MOM Park építése óta eltelt húsz év alatt, ugyanis akkor jelentős mennyiségű földet hordtak oda - idézte a rádióműsort a magyarnemzet.hu.

Jelenleg is gőzerővel zajlik a tervezés, és ha minden akadálytalanul halad, akkor 2022 tavaszán megtörténhet az alapkőletétel, majd az építkezés után 2026 tavaszán az állampolgárok birtokba vehetik Európa legnagyobb kórházát, a hazai egészségügy zászlóshajóját – jelentette be Bedros J. Róbert.

A koronavírus-járvány tapasztalataiból tanulva a kórház bizonyos részeit – például a betegutakat, az izolációs rendszerek járványügyi körülményekhez igazítását – újratervezték, s míg a Szent János Kórház vagy a Szent László Kórház még a múlt századi, pavilonos módszerrel lett építve, a rohamos fejlődésnek köszönhetően ma már egy tömbkórházban is megteremthetők az izolációs feltételek.

– A felmérések igazolták a kormány törekvéseit, hiszen pártállástól függetlenül a magyarok 80 százaléka egyértelműen támogatja az egészségügyi csúcsintézmény megépítését és az egészségügy fejlesztését – közölte a miniszterelnöki megbízott.

Ha megnyit a szuperkórház, teljesen át kell majd rajzolni az egészségügyi térképet, hiszen 1 200 000 lakos, aki eddig más kárházakba járt, a Dél-budai Centrumkórházhoz fog tartozni. A szomszédos Szent Imre Kórház szerepéről Bedros J. Róbert elmondta: a kórház egy kvázi külső telephelyként fog funkcionálni, sok szempontból tehermentesítve a szuperkórházat.

A szuperkórházban négy darab MRI-készülék, hat CT, három hibrid robotműtő és összesen 35 műtő lesz. 63 intenzív osztályi ágy lesz, szubintenzív ágyból pedig közel száz áll majd rendelkezésre. A kórházban évente ötezer szülést terveznek.

Legolvasottabb cikkeink