• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

A választáson induló pártok egészségpolitikáját értékelték

Lapszemle Forrás: Hír TV

Átlagosan tizenhárom évvel élnek kevesebbet a szegényebb kistérségekben, mint a gazdagabb régiókban.

A választáson induló pártok egészségpolitikáját értékelték egy budapesti szakmai konferencia résztvevői: a bajok forrását az alapellátás hiányosságaiban látják - számolt be róla a Hír TV.

Gilly Gyula egészségügyi közgazdász bizonytalannak nevezte az ágazat jövőjét, és azonnali segítséget várna a döntéshozóktól. Becslései szerint 500-600 milliárd forint hiányzik a rendszerből

„A politikusok által irányított állam, amelyet mi tartunk fenn politikusostul, az emberektől beszedett pénzt közvetlenül úgy költi rájuk, hogy az oktatásra, az egészségügyre, az önbecsülésükre és a szégyenmentes életük társadalmi alapjainak a biztosítására fordítja. Minden egyéb a hobbicselekvés szintje, önmagában megkérdőjelezhető bármilyen más tevékenység, ha úgy költenek rá, hogy ezek a dolgok nincsenek rendben egy adott társadalomban. Ez a jelenlegi gazdasági mutatók mellett lehetséges, egyedül politikai prioritások kérdése" – fejtette ki a szakember.

Az egyik orvosszövetség elnöke hosszan sorolta azokat a változtatásokat, amelyek az orvosok és betegek életét is egyszerűbbé tenné. „A háziorvosi adminisztrációt nyugodtan lehetne csökkenteni negyven százalékkal. A felesleges szakrendelőbe küldözgetést egyszerűen be kellene tiltani, a beteget kénytelenek vagyunk elküldeni a szakrendelőbe, ahol a nővér bekéri egy ablakon a papírjait, a másikon meg kiadja lepecsételve, és orvos nem látja, de ezért vesznek ki egy nap szabadságot, utaznak egy napot oda-vissza. Ez mindent ront: a tekintélyt, a megbecsülést, mindent" – fogalmazott Kollai Balázs, a Magyar Praktizáló Orvosok Szövetségének elnöke.

Az Orbán-kormány által felszámolt egészségbiztosító korábbi főosztályvezetője úgy látja: az LMP, a Jobbik és a Párbeszéd programja hasznosítja leginkább a szakma javaslatait. Beszélt a magánegészségügy helyzetéről is. „A magánegészségügyre költés 2016-ban 920 milliárd volt. Mi történt? Ha a feleségem beteg, eladom a házat, de valaki lássa el. Ez szándékos, hogy a tb-ből kiszorítják, az ellátórendszert ide terelik. A Semmelweis-terv, 2011: az orvosi létszámot szándékosan csökkentik le, mert a magánellátásra elég a kevesebb orvos, nem kell huszonnyolcezer" – mondta Ajtay András.