• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

"A vezetőink azt hiszik, hozzájuk nem jut el a vírus"

Lapszemle 2020.03.27 Forrás: klubradio.hu

A volt tisztifőorvos szerint érdemes maszkot viselni és a vezetőinknek példát kellene mutatniuk.

Falus Ferenc volt országos tisztifőorvos nem ért egyet utódával a maszkok viselése ügyében. Azt is mondta (egy fotóval kapcsolatban, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök látható magas beosztású orvosok társaságában), hogy vezetőink azt gondolják, ők érinthetetlenek, ez a járvány hozzájuk nem jut el - hangzott el a Klubrádióban.

Falus Ferenc volt országos tisztifőorvos úgy fogalmazott: ellent kell mondania utódának a maszkok viselésével kapcsolatban. Megismételte: maszkot azért kell hordani, hogy az ember az őt körülvevőket védje. Hiszen napokig lappang ez a vírus úgy, hogy tünetmentes valaki, aki közben fertőzhet. Ezért kell maszkot hordani, ezért kellene letakarni az élelmiszereket az üzletekben és jó lenne, ha a pékárut csomagolva adnák. 

A műsorvezető, Bolgár György felvetette: nyilván a jelenlegi országos tisztifőorvos is tudja mindezt, miért képvisel mégis részben más álláspontot? Falus Ferenc szerint azért, mert az ő közvetlen főnökei a minimális higiénés szabályokat se tartják be. Sőt, nem elég, hogy nem tartják be, nem is szégyellik. Képesek fényképezkedni szorosan egymás mellett ülve, maszk nélkül és ebbe orvosokat is bevonni – fogalmazott.

Az említett képeken – jegyezte meg a műsorvezető – Orbán Viktor orvosokkal tanácskozott, és egyedül Bedros Róberten, a Szent Imre kórház igazgatóján volt maszk. Falus Ferenc azt mondta, örül, hogy Bedroson volt, „neki legalább van annyi esze”, hogy tudja, erre szükség van. Szerinte nem arról van szó, hogy azért ellentmondásos a fotó, mert a vezetők döntésképtelenek maszkügyben, hanem arról, hogy azt gondolják, ők érinthetetlenek, ez a járvány hozzájuk nem jut el. A volt tisztifőorvos el tudja képzelni, hogy ez így is lesz, de ettől függetlenül tudniuk kellene, hogy példát kell mutatniuk.

További részletek a cikkben.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A fenti képen Orbán Viktor kormányfő, Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, Röst Gergely, a Szegedi Tudományegyetem járványtannal foglalkozó matematikusa, Nagy Anikó, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet főigazgatója, Szócska Miklós a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központjának vezetője - mindketten korábbi egészségügyi államtitkárok és Bedros Róbert, az Egészséges Budapest Program Dél-budai Centrumának beruházásával foglalkozó miniszterelnöki megbízott tárgyal a Karmelita kolostorban csütörtökön.

Legolvasottabb cikkeink