• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

A zalai kórházak összesen közel 717 milliót kaptak

Lapszemle Forrás: zaol.hu

Pillanatnyilag minden orvos-beteg találkozás 10 - 20 százalék közötti mínuszt termel...

A Zala Megyei Kórház valamivel több, mint 336 millió forintot kapott a kórházkonszolidáció kapcsán a számlák rendezésére - –tudta meg dr. Csidei Iréntől, a kórház főigazgatójától a Zaol.hu. - Tekintettel arra, hogy a tartozásunk megközelíti az 1,5 milliárdot, a kapott pénzből a júliusig lejárt határidejű beszállítói tartozásokat tudtuk kiegyenlíteni -– kezd a részletekbe a főigazgató.

A képet árnyalja, hogy a közel 1,5 milliárdos hiányból 830 millió forint olyan megörökölt hiteladósság, amit még a korábbi fenntartó, a megyei önkormányzat vett fel a kórház nevében. Amikor az állam átvállalta az önkormányzatok adósságát, ezen tétel konszolidációja elmaradt. Ezt valamilyen módon jóváírják majd, a valós hiány tehát ennyivel kevesebb. Ám még a most kapott 336 milliót beszámítva is megközelíti az 500 milliót.

A főigazgató elmondja, újabb intézkedéscsomagot készítettek a további takarékoskodásra, de ennek a nagyságrendje meg sem közelíti a hiányt. Például mindenütt a legolcsóbb, de még biztonságos fertőtlenítő szert használják, vagy a régióbeli kórházakkal összefogva vásárolnak olcsóbban gyógyszert.

A keszthelyi kórház főigazgatója, dr. Kvarda Attila 370 millió forintot közelítő hiányról számol be, amihez 275 millió konszolidációs támogatást kaptak. –- Ebből nagyon sok beszállítónkat ki tudtuk fizetni október végéig, másokat az év közepéig. Így, ha hosszú távon nem is, de legalább pillanatnyilag lélegzetvételhez jutott a kórház. Ennek ellenére azt kell mondjam, ha a jelenlegi rendszerben működünk tovább, s nem változik a finanszírozás, a hiány jövőre újra fog termelődni. Lehet, hogy profánul hangzik, de tény: pillanatnyilag minden orvos-beteg találkozás 10 - 20 százalék közötti mínuszt termel...

A hévízi kórház ugyancsak dr. Kvarda Attila irányítása alatt működik, ott nincs hiány, így nem is kapott konszolidációs pénzt. A Kanizsai Dorottya Kórházban szintén érdeklődtünk, ám a sajtóreferenstől azt a választ kaptuk, a kérdésről nem nyilatkoznak, a támogatás összegét pedig megtaláljuk a kormányrendelet mellékletében. Ennek tanúsága szerint a nagykanizsai intézmény 105 millió forintot kapott - írja a lap. Részletek a teljes cikkben

Legolvasottabb cikkeink