• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Ahol ezt bevetik, ott el fog pusztulni minden vírus

Lapszemle 2020.04.04 Forrás: InfoStart
Ahol ezt bevetik, ott el fog pusztulni minden vírus

Az ózon fertőtlenítő hatása régóta ismert és tudományosan igazolt, az eljárást pedig számtalan terülten alkalmazzák. 

Nagy teljesítményű ózongenerátorral fertőtleníti a koronavírus által érintett épületek helyiségeit a Magyar Légi Tűzoltó és Életmentő Egyesület. A vegyszermentes eljárás hatékony eszköz a járvány elleni harcban – mondta a szervezet elnöke az InfoRádiónak.

A fertőtlenítés alapfeltétele, hogy a célterületen nem tartózkodhat élő ember, vagy állat, de még a növényeket is eltávolítják az érintett helyiségből – magyarázta Marosi Antal, miután az eljárás során az oxigént alakítják át ózonná. Ezen felül le kell fedni azokat a felületeket, nyílászárókat, amelyek nem tökéletesen zárnak.

Maga a procedúra időhosszát a helyiség légköbmétere függvényében végzik, a folyamat pedig végig kontrollálható. Azaz a szakemberek egy ózonmérő segítségével nyomon követik, hogy hogyan telik meg a légtér ózonnal, majd az eljárás során használt géppel, a fertőtlenítés végeztével vissza is állítják a levegő oxigéntartalmát – tette hozzá a Magyar Légi Tűzoltó és Életmentő Egyesület vezetője. Ez – a helyiségtől függően – nagyjából másfél órát vesz igénybe.

Az ózon fertőtlenítő hatása régóta ismert és tudományosan igazolt, az eljárást pedig számtalan terülten, így a fogászatban, tüdőgyógyászatban és egyéb kezelések során is alkalmazzák, alkalmazták, miután „mindent kiöl, ami a gyógyulást hátráltatja”. Az előbbieket figyelembe vége, a mostani helyzetben abból indulnak ki – fűzte hozzá a szakember –, hogy ahol az ózon megjelenik, ott el fog pusztulni minden baktérium és vírus is.

Marosi Antal megjegyezte: a koronavírus esetében az a „szörnyű” jelen pillanatban, hogy nem tudni, hogy kitenyészik-e ismét az ózonnal megkezelt táptalajon, vagy sem. Így azt a logikát követik, ahogyan a mentőszolgálat, a közlekedési vállalat, és mindenki, aki alkalmazza, hogy az ózonszint megemelése mindenképpen el fog pusztítani mindent, ami nem odavaló és káros az emberi szervezetre.

Az Országos Mentőszolgálat mintavételre kijelölt budapesti egysége. Egy mentőautót fertőtlenítenek a XIII. kerületi 1. számú mentesítési ponton 2020. április 3-án, ahonnan a koronavírus-gyanús betegekhez vonulnak mintavételre. A Mentőszolgálatnál a mintavételt külön erre a célra kijelölt egységek végzik az országban. MTI/Bruzák Noémi (vezető képünk)

Legolvasottabb cikkeink