• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Állást kaptak a megváltozott munkaképességűek

Lapszemle Forrás: beol.hu

Pénteken átadták a füzesgyarmati Ösvény Esélynövelő Alapítvány ötödik rehabilitációs üzemét Sarkadon.

A volt bölcsőde épületében negyvenegy megváltozott munkaképességű helybeli dolgozik majd – főleg csomagolási munkákat kapnak -, kedden kezdenek. Emellett tizennégy sarkadit foglalkoztatnak Békésen.

Megélhetést és boldogulást jelent ez a lehetőség számomra – mondta egy névtelenségbe burkolózó, 1992 óta rokkantnyugdíjas asszony, akinek ez lesz az első munkahelye több mint két évtized után, eddig folyamatosan otthon volt. Kiszakad a szürke hétköznapokból, emberek közé kerül. Amikor értesült a  lehetőségről, egyből jelentkezett, már várta az üzem beindulását – olvasható a beol.hu portálján.

Tóth Lászlóné szintén azok között van, akik kedden kezdenek Sarkadon. Ő 2002 óta rokkantnyugdíjas, és emiatt nehezen jutott munkához, szerinte nem nagyon foglalkoztatnak valamilyen betegséggel küszködőket a cégek. Mint mondta, most kapott esélyt, lehetőséget arra, hogy egyetemre készülő gyermekét, akit egyedül nevel, tovább taníttathassa.

A foglalkoztató a füzesgyarmati Ösvény Esélynövelő Alapítvány, melynek eddig Füzesgyarmaton, Biharugrán, Békésen és Bucsán nyílt rehabilitációs üzeme, tehát a sarkadi az ötödik a sorban.

Hegedűs Zsolt ügyvezető elmondta, a városban negyvenegy dolgozóval indul a munka kedden, de további tizennégy  sarkadit buszokkal visznek át a békési üzembe, ők ott kapnak lehetőséget. Hónapokkal ezelőtt mérte fel az alapítvány az igényeket, hogy kik vennének részt ilyen munkában Sarkadon. Százhúszan jelentkeztek, tehát van további fejlesztési lehetőség – húzta alá Hegedűs Zsolt, hozzátéve azt is, előbb közösségformáló,  egymással és a körülményekkel ismerkedő munkákat végeznek a foglalkoztatottak, később főleg csomagolnak, tasakokat készítenek majd.

Az alapítványt 15 évvel ezelőtt megalapító Bere Károly, Füzesgyarmat polgármestere is kiemelte, hogy Sarkad vezetése – Bende Róbert polgármester, dr. Mokán István és Mórocz Tibor Attila alpolgármesterek – nagy segítséget nyújtottak. Másfél évtizede még nem is gondolta az alapítvány, hogy ennyi idő elteltével közel ötszáz embernek tud munkát biztosítani – emelte ki Bere Károly.

Beszélt arról is, hogy az alapítvány tevékenysége mára több településre kiterjedt, szinte az egész megye területére, és 2006 óta foglalkoztat megváltozott munkaképességűeket.