• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Amit csinálunk, azt szenvedéllyel csináljuk

Lapszemle 2018.10.16 Forrás: sikloshirek.hu
Amit csinálunk, azt szenvedéllyel csináljuk

A kórháznak most sincs adóssága, hat éve minden számla ki van fizetve.

Nem elég eladni a várat, a fürdőnket, a nagyszerű borainkat, hanem a magyar értelmiség, orvostársadalom támogatására, elismerésére is szükségünk van – mondta dr. Marenics János a Pécsi Tudományegyetem és a Siklósi Kórház szervezésében álló XXV. Pannon Endokrin Club Hétvége megnyitóján. Siklós polgármestere emlékeztetett: tizennégy évvel ezelőtt az önkormányzati tulajdonú, 350 milliós adóssága miatt a működésképtelenség határára jutott térségi kórházzal kapcsolatban komoly döntés előtt állt. Akkor úgy határozott, hogy magántőkét vonnak be az üzemeltetésbe, ami hasznosnak bizonyult: a kórház megújult, számos pályázatot nyert, felvirágzott - tudósított a siklóshírek.hu.

Siklóst és a várat szinte minden ember ismeri az országban – mondta Prof. dr. Wittmann István igazgató, aki a rendezvény egyik fő támogatója, a PTE Klinikai Központ II. sz. Belgyógyászati Klinika és Nephrológiai Centrum nevében köszöntötte a résztvevőket.

Tizennégy éve egy referenciakórházat kezdtek építeni Siklóson, ahol látni azt is, miként történik a gyógyítás folyamata – ismertette Lóki Géza, a Mega-Logistic Zrt. elnöke, mely a siklósi kórház fő tulajdonosa és a honvéd kórházak révén a Honvédelmi Minisztérium legnagyobb műszaki üzemeltető cége. Mint mondta, a pályázat révén a Mega-Logistic Zrt. 75 százalékkal fő tulajdonosa lett a kórháznak, a maradék negyedében pedig az állam van jelen. Első intézkedéseik között a beszállítók irányába fennálló adósságok kifizetése valamint a műszaki rekonstrukció állt. A kórháznak most sincs adóssága, hat éve minden számla ki van fizetve – fogalmazott.

Mint Lóki Géza emlékeztetett, két komoly pályázatot nyert az intézmény, melyek összértéke több mint másfél milliárd forint volt. Az ellátási területhez tartozó 55 ezer lakos kórháza kívül-belül megújulhatott, stabil és kiváló személyzeti háttere révén pedig jelenleg is minőségi munka zajlik, melynek köszönhetően jó hírnévre tett szert.

Az elnök ismertette, hogy a kórház mellett két terület közelmúltbeli megvásárlásával további fejlesztéseket is terveznek.

Az intézmény éves szinten 1400 fekvőbeteget ápolnak, míg a járóbeteg-ellátásban 104 millió esetet tartanak nyilván – ismertette Kanizsai István. A siklósi kórház igazgatója hozzátette, 180 kiváló munkatársa tevékenykedik az intézmény falai között, ahol az orvoshiány olyannyira nem jellemző, hogy jelenleg is többen várnak felvételre. Szakmai hozzáértés, a beteggel szemben empátia, tolerancia – munkatársaim olyan munkát végeznek, ami büszkeségre ad okot. Amit csinálunk, azt szenvedéllyel csináljuk – fogalmazott az igazgató megannyi szakterület legkiválóbb professzorai előtt.

 

Legolvasottabb cikkeink