• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Angliában örülnek a vakcinának a magyar orvosok

Lapszemle 2021.01.02 Forrás: növekedés.hu
Angliában örülnek a vakcinának a magyar orvosok

Amit csak lehet, megteszünk annak érdekében, hogy elkerüljük ezt a fertőzést, nehogy mi is a “szerencsétlen“ csoportba essünk bele.

Az egészségügyi dolgozók az elsők között kapják meg a Pfizer-BioNtech koronavírus elleni vakcináját Nagy-Britanniában. Az oltási kampány december 9-én kezdődött, az óta több kint dolgozó magyar orvos is kérte az ingyenes védőoltást, sokan pedig alig várják, hogy beltsák őket. Kinn dolgozó magyar orvosok mondták el a növekedés.hu-nak véleményüket.

A napokban kaptam meg a Pfizer vakcina első adagját, és nagyon boldog vagyok, mert én ezt egy komoly privilégiumnak tartom. Itt Nagy-Britanniában egy nagyon alapos oltási terv készült a WHO ajánlása alapján, és ha nem lennék orvos, csak hónapok múlva kerülhettem volna sorra – bízom benne, hogy addigra már maximálisan védett leszek a koronavírus ellen - mondta el a lapnak Gyenes Mónika fogorvos.

Az egész járvány abszolút a kontrollomon kívül van, amit tenni tudok ellene, az az, hogy beoltatom magam, ezt viszont a minimum, amit felelősen gondolkodó európai értelmiségiként meg kell tennem.

Felsorolni sem tudom, mennyi minden szól az oltás mellett. Az egyik legfontosabb a remény, hogy ha sokan így cselekszünk, akkor előbb-utóbb talán visszakaphatjuk a régi életünket, megszűnhet a kis megszakításokkal majdnem egy egész éve tartó bezártság, újra indulhat a gazdaság, ami hihetetlenül fontos, mert a szigetország soha nem látott hatalmas károkat szenvedett el a Covid miatt, rengetegen veszítették el a munkájukat.

Nagy-Britanniában fogadták el egyébként 1840-ben az első törvényt is a védőoltásokról, talán ez az oka, talán az, hogy az emberek bíznak a hatóságokban, de az egészségügyi hatóság adatai szerint már most több mint 500 ezer ember igénybe vette az amúgy itt is ingyenes Covid-ellenes vakcinát.

Akut betegeket ellátó orvosként, aki közvetlen közelről tapasztalta meg a Covid-19 pusztító hatását, amint lehet, be akarom magam oltatni. Az észak-angliai Huddersfield egyik nagy kórházában dolgozom, ahol az utóbbi hónapokban sajnos nagyon sok tragédiát láttam - mondta el Langara Beatrix sürgősségi belgyógyász.

Az ismerőseim, kollégáim körében szinte verseny van, hogy kit oltanak be hamarabb.

Mi itt bízunk a tudományban. Mire ránk kerül a sor (remélem, még ebben az évben!), addigra már nagyon sok ember be lesz oltva. A vakcina hosszú távú hatásai ugyan még ismeretlenek, de én személy szerint nem hiszek a génmanipulációs- mikrocsipes elméletekben. Továbbiak a cikkben