• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Anyaméhben is mérgez a GMO?

Lapszemle Forrás: Magyar Nemzet

A legmegrázóbb felfedezés az, hogy a Bt-fehérjék túlélték az emberi emésztőrendszert, és bekerültek a véráramba.

Kilencvenhárom százaléka GMO-méreganyaggal fertőzött a még meg sem született babáknak - közölte egy tanulmány alapján a NaturalNews.com nevű portál. A lap szerint Kanadában leleplezték azt a hamis állítást, miszerint bizonyos fajta genetikai növényvédő szerek (amelyeket maguk a genetikailag módosított növények termelnek) nem kerülnek be az emberi szervezetbe a táplálkozás során.

A québeci Sherbrook Egyetemi Kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályának kutatói bebizonyították, hogy a genetikailag módosított kukorica és más termények úgynevezett Bt-méreganyaga kétséget kizáróan a véráramban köt ki. Ezt a mérget a tesztelt várandós anyák kilencvenhárom százalékának vérében megtalálták.

A Reproductive Toxicology című lapban közzétett tanulmány elmagyarázza, írja a NaturalNews.com, hogy a Bt-méreganyag nem csupán közvetlenül a genetikailag módosított termék elfogyasztásával lép be az emberi szervezetbe, hanem úgy is, ha olyan húst, tejet és tojást fogyasztunk, amelyek olyan állattól származnak, amelyeknek csupán a takarmánya tartalmazott GMO-t. A vizsgálaton átesett várandós anyák nyolcvan százalékánál a babák köldökzsinórvérében is kimutatták a Bt-mérget, a nem várandósak hatvankilenc százalékánál szintén megtalálták ezt.

A biotechnológiai ipar által megrendelt tanulmányok ezzel ellentétben éveken át azt hangoztatták, hogy bármely, az ételben megmaradó genetikailag módosított anyag lebomlik az emésztőrendszerben. Most, miután napvilágra került, hogy az ilyenfajta állítások egyszerűen kitalációk, számos szerveződés sürgeti a kormányokat, hogy vegyék ki a GMO-kat az élelmiszerláncból. Pete Piley, a GMO-ellenes szervezetek szövetségének tagja szerint a legmegrázóbb felfedezés az, hogy a Bt-fehérjék túlélték az emberi emésztőrendszert, és bekerültek a véráramba. Ez ugyanis olyan jelenség, amiről azt állították, hogy nem lehetséges.

A szabályalkotóknak sürgősen át kell gondolniuk véleményüket, az EU-nak pedig olyan oltalmi cikkelyt kell a rendeletei mellé illesztenie, ami megelőzi a Bt-méreganyagot tartalmazó, genetikailag módosított termények további termesztését vagy importálását állati takarmány vagy étel számára mindaddig, amíg teljesen ki nem értékelik az egészségre gyakorolt hatását -tette hozzá az aktivista.