• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Aranyanyu lett a kecskeméti doktornő

Lapszemle Forrás: Petőfi Népe Online

Aranyanyu lett a Kecskeméti Megyei Kórház újszülött- és csecsemőosztályának főorvosnője.

Aranyanyu lett a Kecskeméti Megyei Kórház újszülött- és csecsemőosztályának főorvosnője, dr. Kelemen Edit: orvosnő kategóriában rá esett a zsűri választása. Az egyik gyógyszergyártó cég által létrehozott Aranyanyu Díj célja a nők társadalmi megbecsültségének növelése, és hogy felhívja a figyelmet az oktatásban és az egészségügyben dolgozó nők munkájának nélkülözhetetlen voltára. Idén három kategóriában hirdették meg a kezdeményezést: orvosnőket, pedagógusnőket és egészségügyi szakdolgozókat lehetett jelölni rövid, személyes történetekkel. A közel félezer „hősnőből" összesen 12 döntőst választott ki a zsűri – köztük az egyetlen Bács-Kiskun megyei jelölt dr. Kelemen Edit doktornő volt – írja a Petőfi Népe – online.

- Remek, szuper, felemelő érzés! Csak szuperlatívuszokban tudok most beszélni. Nagy dolognak tartom ezt a díjat, mert igazolva érzem, hogy jól végzem a munkámat – nyilatkozta nagy örömmel a kecskeméti doktornő. Megható volt a díjkiosztó gála, mindenki sírt, persze én is elérzékenyültem. Mivel nincs ideje tévét nézni, újságokat olvasni, egészen addig nem is tudott az Aranyanyu-díjról, amíg jelölt nem lett. Lengyel Gábor és Lengyel Ágnes titokban nevezte be őt a versenyre, leírva, hogy a doktornő milyen lelkiismeretesen küzdött nagyon kis súllyal, 740 grammal született kisfiukért és mellette még sok másik kisbabáért. A főorvos minden nap szánt rájuk személyesen pár percet, hogy tájékoztassa őket a baba állapotáról, és elmesélje, hogyan telt Bendegúz napja. A szülők azt is kiemelték, hogy a Kelemen Edittől a legelkeserítőbb helyzetekben is kaptak valamit, ami reményt adott számukra, és mosolyt csalt az arcukra.

A közönség is voksolhatott, két hét alatt csaknem 90 ezer szavazat érkezett a döntősökre. Emellett egy hattagú zsűri is odaítélt egy-egy díjat minden kategóriában. A zsűri tagjai Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. PR vezetője, Dobó Kata színésznő, dr. Gyarmati Andrea gyermekorvos, olimpiai érmes úszó, Kriston Andrea pedagógus, az Intim Torna módszer kidolgozója, Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőröző és Rácz Zsuzsa író voltak – írja a lap.