• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Az egészségügy aggasztja legjobban a magyarokat

Lapszemle Forrás: index.hu

A magyarok szerint a kormánynak inkább az egészségüggyel és a szociális ellátással kellene foglalkoznia a bevándorlás helyett.

Szerdán jelent meg az Európai Unió szokásos féléves közvélemény-kutatása. Az Eurobarometer alapján a magyarok bizalma nőtt az EU-ban, és magasabb, mint akár a magyar kormányban, akár a magyar parlamentben. Ugyanakkor még mindig többen vannak, akik nem bíznak benne - olvasható az index.hu-n.

Az összes tagállamot nézve két év után ismét relatív többségbe kerültek azok, akiknek pozitív a képe az EU-ról. Egy komolyabb, ötpontos emelkedéssel 40 százaléknyian vannak 37 százalék semlegessel szemben és csak 21 százaléknak ellenszenves az EU.
A felmérések kezdete óta még soha nem érezték magukat annyian, 68 százaléknyian uniós polgárnak, mint most, és hat százalékkal többen, 56 százaléknyian látják optimistán az EU jövőjét, mint ősszel. A tagállami adatok közül az egyik legfurcsább, hogy még az épp kilépő briteknél is két pontot javult az EU megítélése, 36-29 a kedvelők és az utálók aránya.

A magyarok az uniós átlag felett, 46 százalékban bíznak az EU-ban (2010 óta nem volt ilyen magas, négy százalékot emelkedett tavaly őszhöz képest), de az ellenkezőjét 49 százaléknyian mondták. Ugyanez az arány a kormánynál 39-58 százalék, itt a bizalmatlanok már nagyjából másfélszeres többségben vannak. Az országgyűlésnél szinte hajszálpontosan ugyanezek a számok jöttek ki.

Az unió előtt álló fő kihívások között a bevándorlást (60 százalék) és a terrorizmust (50 százalék) említették messze a legtöbben. Mindkét eredménnyel messze lehagyjuk az uniós átlagot, bár a 28 tagállam adatait összesítve is ezek a problémák állnak az első két helyen.

A felmérés alapján viszont a kormánynak már inkább az egészségüggyel és a szociális ellátással kellene foglalkoznia. Az uniós átlaghoz képest dupla annyian, 41 százaléknyian sorolták fel ezt a Magyarország előtti két legfontosabb kihívás között. Így messzire előzte a 27 százalékos bevándorlást, és úgy lett nálunk első az egészségügy, hogy EU-átlagban csak a harmadik.

További részletek a weboldalon.