• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Az orvosok szerint csoda kell Schumacher felépüléséhez

Lapszemle Forrás: borsonline.hu

Egy német újságíró szerint az orvosok semmi jóval nem kecsegtetik Michael Schumacher családját.

Csak a csoda segíthet a súlyos síbalesetet szenvedő sportember felépülésében. Továbbra is egymásnak ellentmondó hírek látnak napvilágot a hétszeres Forma–1-es világbajnok Michael Schumacherről. Habár a napokban az olasz La Gazzetta dello Sport még arról írt, hogy a korábbi pilóta már önállóan lélegzik, egy családhoz közel álló, rutinos német újságíró szerint az igazság az, hogy az orvosok semmi jóval nem kecsegtetnek – írja a borsonline.hu portálja.

Borzasztó állapotban van Michael, de amíg a család nem ad ki hivatalos nyilatkozatot, nem írhatunk róla – magyarázta egy meg nem nevezett, családhoz közel álló zsurnaliszta brit kollégáinak, aki hozzátette azt is, az orvosok arról tájékoztatták a hozzátartozókat, hogy már csak a csoda segíthet a felépülésben.

Az orvosok folyamatosan vizsgálják Michaelt, de nincs javulás, és egyenesen megmondták, igen kicsi az esély, hogy kijöjjön ebből a helyzetből. Csodák néha történnek, gazdag emberként a legkiválóbb ellátásban részesül, de a pénz sem tudja semmissé tenni a tragédiát – jegyezte meg a forrás.

A legnagyobb életveszélyt Shumacher számára a tüdőgyulladás jelenti – egyen már átesett –, mert a nyelési mechanizmusa nem működik, így az esetleg baktériumokkal fertőzött nyála közvetlenül a tüdejébe fut, ahol fertőzést okozhat.

Szakértők szerint a 45 évesen is remek edzettségi állapotban lévő Schumacher szervezetének két hónappal a mesterséges kómában tartás megkezdése után már rég ki kellett volna dobnia magából a gyógyszereket, ha reális esélye lenne a magához térésre. A német világsztár 69 napja van öntudatlan állapotban, és hiába kezdték már meg hetekkel ezelőtt az ébresztési folyamatot, az idegi reflexmozdulatokon kívül semmilyen életjelet nem ad magáról.

A témával kapcsolatban a Népszava – online így ír: Sabine Kehm, Michael Schumacher szóvivője cáfolta az olasz sportlap, a La Gazetta dello Sport pénteki információját, miszerint a decemberben síbalesetet szenvedett és azóta kómában lévő hétszeres világbajnok pilótát levették volna a lélegeztetőgépről és immár egyedül lélegzik. A péntek este publikált rövid kommüniké hetek óta az első hír, amit a család, vagy Schumacher szóvivője közzétett. Az elmúlt időszakban nem kommentálták a súlyos síbalesetet szenvedett ex-versenyző állapotával kapcsolatos híreket és sokat mondó, hogy ezúttal fontosnak tartották a korrekciót. Sabine Kehm azt írta: minden információ, legyen az jó vagy rossz, amit a Schumachert kezelő orvosi stáb, illetve a család nem erősít meg, találgatásoknak minősítendők.

A sajtó „fantáziáját" kárhoztatta az Auto-Hebdo francia autós hetilap legújabb számában Felipe Massa, Schumacher egykori csapattársa is. Massa néhány nappal ezelőtt valóban felkereste a kórházban Schumachert, de amit a lapok a látogatás kapcsán írtak, az köszönő viszonyban sincs a valósággal. Először is Massa egyetlen újságírónak sem beszélt erről a vizitről, mert ez a barátjának, s nem a nyilvánosságnak szóló gesztus volt. Egy szó sem igaz abból, hogy Schumacher észlelte volna az ottlétét, s az ajkait mozgatva próbált volna válaszolni Massa szavaira.

Bármennyire szeretne is a sajtó jó hírrel szolgálni Schumacher állapotáról, az igazság az, hogy abban nincs lényeges változás, továbbra is folyamatban van az ex-versenyző mesterséges kómából történő felébresztése.