• nátha
  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

  • A gyakori fülbetegségektől is megóvhat  a helyes orrfújás

   A gyakori fülbetegségektől is megóvhat  a helyes orrfújás

  • Honnan ismerhetjük fel a nátha szövődményét?

   Honnan ismerhetjük fel a nátha szövődményét?

 • melanóma
  • Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

   Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

  • Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

   Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

  • Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

   Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

 • egynapos sebészet
  • Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

   Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

  • Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

   Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

  • Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

   Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

Bélbaktériumok okozzák az elhízást?

Lapszemle 2018.05.26 Forrás: femina.hu Szerző:
Bélbaktériumok okozzák az elhízást?

Magyar orvosok egy teljesen új programot fejlesztettek ki, amely személyre szabott gyógyulási megoldásokat nyújt a metabolikus betegségekben.

A DiaVitas Program szerint az elhízás, a cukorbetegség és az érrendszeri zavar is csak következmény, helyettük az okot kell megszüntetni. A bélflóra pusztulása állhat közvetlenül több betegség, így az inzulinrezisztencia, a cukorbetegség, a kóros elhízás, az érrendszeri betegségek és a zsírmáj hátterében is a legújabb kutatási eredmények szerint – írja a femina.hu portálja.

A bél egyes baktériumtörzsei ugyanis a táplálkozás és a környezeti ártalmak miatt túlnövekednek, míg mások, főleg a rostbontó baktériumok egy része elpusztul. A helytelen életmód következtében a bél áteresztő képessége fokozódik, a baktériumokból pedig gyulladást keltő anyagok jutnak a szervezetbe. Ennek első számú védőhálója a máj, melynek saját vérellátását 70%-ban a belek felől ide érkező vénás vér adja.

A magyar orvosok által kifejlesztett DiaVitas Program személyre szabott gyógyulási megoldásokat nyújt a metabolikus betegségekben, elhízásban, cukorbetegségben szenvedőknek. Célzottan veszi fel a harcot a túlszaporodó bélbaktériumokkal, megszünteti a gyulladást és a következményes betegségeket.

A cél az, hogy a célzott, „oki” megoldással személyre szabottan tudjunk segíteni a betegeknek, és csökkentsük a betegség szövődményeit. Nagy lehetőségnek látszik ez a zsírmáj és szövődményeinek kezelésében is - emelte ki Dr. Schwab Richárd gasztroenterológus, a DiaVitas Program alapítója.

Guzmics Rebeka, a DiaVitas Program dietetikusa elmondta, hogy a programba többségében bélrendszeri panaszok, puffadás, fájdalmak, illetve elhízás, magasvérnyomás-betegség, inzulinrezisztencia, diabétesz miatt jelentkeznek a betegek. De bőrpanaszokkal, gyulladásos, autoimmun betegségekkel is felkeresték már a rendelőt.

További részletek a cikkben.

Legolvasottabb cikkeink