• nátha
  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

  • A gyakori fülbetegségektől is megóvhat  a helyes orrfújás

   A gyakori fülbetegségektől is megóvhat  a helyes orrfújás

  • Honnan ismerhetjük fel a nátha szövődményét?

   Honnan ismerhetjük fel a nátha szövődményét?

 • melanóma
  • Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

   Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

  • Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

   Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

  • Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

   Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

 • egynapos sebészet
  • Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

   Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

  • Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

   Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

  • Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

   Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

Rengeteg kisgyereket hagynak magára a szülei a tévé előtt

Lapszemle 2018.05.26 Forrás: heol.hu Szerző:
Rengeteg kisgyereket hagynak magára a szülei a tévé előtt

A felmérés szerint a szülők több mint fele fedezett már fel gyermeke viselkedésében olyan jellegzetességet, amit a tévéből sajátított el.

A képernyőn látottak a gyerekek viselkedésében is megjelennek. A szülők közel harmada naponta hagyja felügyelet nélkül tévézni gyermekét – állapította meg a három éven aluli gyerekek médiahasználati szokásairól a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által készített felmérés. A tanulmány szerint manapság sok szülő büszkén számol be arról, hogy gyereke már milyen magabiztosan használja az okoseszközöket, önállóan keresi meg kedvenc meséjét az interneten vagy kapcsolja be a tévét. Ez azonban nem feltétlenül olyan nagy öröm, mint amekkorának elsőre tűnik, a szülői felügyelet nélkül ugyanis a kicsik könnyedén találkozhatnak olyan, számukra káros (agresszív, ijesztő, trágár, stb) tartalmakkal, amelyek a viselkedésüket is befolyásolhatják – olvasható a heol.hu portálján.

A felmérésben résztvevőket több mindenről is megkérdezték. Arra a kérdésre, hogy mennyi lenne az az idő, amit a gyerekek tévénézéssel töltenek naponta, a megkérdezettek 37,4 százaléka szerint maximum fél és egy óra közötti, 26,4 százalék határozott meg kevesebb, mint fél órát, 17,6 százalék egyáltalán nem szeretné, hogy gyermeke tévézzen, a szülők egyhatoda (15,8 százalék) az 1-2 óra közötti, míg elenyésző része (2,9 százalék) a 2-3 óra közötti időtartamot is reálisnak tartotta. A szülők közel harmada (29,1 százalék) mondta azt, hogy naponta hagyja felügyelet nélkül bekapcsolva a tévét, ami különösen veszélyes lehet a kisgyermekre nézve – tette hozzá az NMHH Kommunikációs Igazgatósága.

A felmérés szerint a szülők körében a gyermekeknek (vagy nekik is) műsorokat sugárzó csatornák között az M2 Petőfi volt a vizsgált időszakban a legnépszerűbb (43,7 százalék), amelyet a Minimax (28,3 százalék) és a Nick JR. (22,6 százalék) követett.

A felmérés szerint a szülők több mint fele azonosított már gyermeke viselkedésében olyan jellegzetességet (mozdulatot, hanglejtést, dallamot), amelyet vélhetően egy médiaeszközön látott alkotásból sajátított el.

További részletek a weboldalon. 

Legolvasottabb cikkeink