• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Belehalt a közös vacsorába Róbert

Lapszemle Forrás: delmagyar.hu

Gombát szedett az ópusztaszeri Karakás-erdőhöz közeli tanyáján élő M. Józsefné Zsuzsa.

A gombából pörköltet készített magának és szomszédainak: a testvérpár férfi tagja a barátja volt. A pörköltből – amelybe valószínűleg gyilkos galóca is került – a szakácson kívül a barátja, Búza Róbert és annak nővére, Búza Ibolya is evett. Már másnap hajnalban rosszul lettek, előbb az 54 éves Zsuzsát, később 43 esztendős barátját és annak 52 éves testvérét vitték be a mentők a kórházba. Ibolya gyomrát a szegedi klinikán kimosták, egy hétig infúzión volt, vért kapott. Öccse állapota azonban romlott, ezért augusztus 12-én a budapesti Péterfy Sándor Utcai Kórház mérgezési osztályára kellett szállítani, ahol augusztus 21-én meghalt – írja a Délmagyarország Napilap cikke nyomán a delmagyar.hu portálja.

Ibolya tésztaköretet főzött a gomba mellé, majd este hétkor mindannyian megvacsoráztak. Ibolya hajnalban lett rosszul, hányt, hasi fájdalmai voltak, reggel mégis elment napszámba dolgozni, ahol folyamatosan rosszul volt. Otthon lefeküdt, majd öccse ébresztette fel azzal, hogy rosszul van, orvosra van szüksége.

– Ki kellett mennünk a tanyánktól az útra, hogy megtaláljanak minket a mentők. Az volt a szerencsém, hogy én szinte mindent kihánytam, így a méreg nem szívódott fel. Mikor kimosták a gyomrom, már szinte semmi nem volt benne – mesélte az ópusztaszeri tanyavilág mélyén élő Ibolya csütörtökön. A hatgyermekes asszonyt augusztus 22-én engedték haza a klinikáról, szeptember 1-jén már újra napszámba állt: csütörtök reggeltől késő délutánig dolgozott a paprikásban.

Az elsődleges szakértői vélemények szerint a pörköltben mérges gomba is volt – közölte Szenti Szabolcs rendőrségi szóvivő.
Ibolyát csütörtökön meglátogatta kollégiumban lakó fia is. Nándi elmondta, hogy a vacsora másnapján a tanyán járt, akkor még volt a gombapörköltből, de nem volt kedve megkóstolni. Amikor látta, hogy anyja és nagybátyja nem érzi jól magát, egyből a gombára gyanakodott, de mivel Zsuzsa ekkor még nem volt rosszul, nagybátyja nem hitt neki. Ibolyát egyébként már a rendőrök is meghallgatták, nekik azt mondta, hogy a gombapörköltben semmilyen furcsa ízt nem érzett. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés vétségének gyanúja miatt nyomoz. Amennyiben a szakértői vélemények is kimondják, hogy a férfi halálát gombamérgezés okozta, a rendőrök várhatóan meggyanúsítják az életveszélyen már szintén túl lévő Zsuzsát.