• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Berobbanhat a negyedik hullám az oltatlanok miatt

Lapszemle 2021.07.14 Forrás: 168 Óra
Berobbanhat a negyedik hullám az oltatlanok miatt

A delta variáns miatt Magyarország is veszélybe kerülhet, ezért a szakemberek szerint fel kellene venniük az oltást az oltatlanoknak.

Borítékolható a negyedik hullám, már csak az a kérdés, mikor és milyen lesz. A szakemberek szerint a delta variáns és az oltatlanok miatt kerülhetünk újra veszélybe. Zacher Gábor azt mondta, a kormánynak most kellene jobban kampányolni az oltás mellett, Dobson Szabolcs szerint az állami védelmi terveket kellene nyilvánosságra hozni. Mindkét szakember egyetért abban, hogy azoknál, akiknél nem alakult ki immunválasz, kell a harmadik oltás, írja a 168 Óra

Szakemberek szerint a negyedik hullám okozói, terjesztői és esetleges áldozatai a beoltatlanok lesznek. Zacher Gábor, aki jelenleg a hatvani kórházban dolgozik, a 168-nak azt mondta, amikor elértük az 5,5 millió beoltottat, a kormány elengedte a járványt. „Ez nagyon nem jó, mert így a büdös életben nem lesz meg a nyájimmunitásunk. Ha megnézzük az ECDC oltási sorrend honlapját, akkor láthatjuk, hogy nagyon lemaradtunk. Naponta mindössze 5-6 ezerrel emelkedik az oltottak száma, ebből így nem lesz nyájimmunitás” – fogalmazott Zacher Gábor, hozzátéve, a kormánynak most kellene igazán komoly propagandát kifejteni az oltás mellett.

A szakember minden oltatlan betegétől megkérdezi, miért nem oltatja be magát: „Csak forgatják a fejüket, lesütik a szemüket, vagy úgy tesznek, mintha nem hallották volna a kérdésemet. Volt, aki úgy válaszolt: csak. Volt, aki megkérdezte, mi közöm van hozzá? És aztán volt olyan is, aki azt mondta: még nem kerestek” – mesélte Zacher Gábor. Az orvos szerint a kormánynak most a nemzeti konzultáció helyett az oltást kellene inkább „hajtani”, vagy megnyitni a mobil oltópontokat. „A kis településekre, ahol a szegregátumban élnek, oda kellene elvinni az oltóbuszt, és nem négyet, hanem harmincat” – hangsúlyozta.

Szerinte ez menthetne életet, az ország őszéről szól ez az egész. Mint mondta, több mint hárommillió oltatlan van Magyarországon, és esélyes, hogy berobban a negyedik hullám emiatt.

Legolvasottabb cikkeink