• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Boginak gyűjti az egész ország a kupakokat

Lapszemle Forrás: delmagyar.hu

Másfél hét alatt 1400 kilónyi kupakot gyűjtöttek össze Gyaraki Boginak azok, akik szorítanak felépüléséért.

Az agydaganatos szegedi kislányért hatalmas összefogás indult, de a segítő szándékúak mellett máris feltűntek azok is, akik a nevével visszaélve csapják be az embereket – írja a delmagyar.hu portálja.

Hatalmas, országos összefogás indult Gyaraki Bogiért: naponta érkeznek a különböző felajánlások és a kupakok a 10 éves, daganatos szegedi kislány javára. Mint korábban megírtuk – emlékeztet a portál - Boginál júniusban diagnosztizáltak agydaganatot, amely ráadásul olyan helyen van, hogy műtéttel nem távolítható el. Az elmúlt időszakban a kislány közel félszáz kemoterápiás és sugárkezelést kapott.

A legutóbbi MR azt mutatta, hogy a daganat mérete nem változott – számolt be a legújabb fejleményekről az édesanya, Gyaraki Zsuzsa, aki hozzátette azt is, Bogi a kezelésektől ödémás lett, vagyis elképzelhető, hogy reagált a szerekre. Egyelőre arra várnak, hogy kiderüljön, hogyan folytatódhat a terápia.

A legfontosabb, hogy a kislány most jól van, otthonában pedig egyre több látogató fordul meg. Néhány osztálytárs, barát mellett egy különleges vendége is volt: a Délmagyarország cikkét olvasva a jelenleg Szegeden tartózkodó mexikói peonzabajnok, Salvador De La Rosa is ajándékot vitt Boginak. Salvadornak köszönhetően hamarosan talán ő is a peonzások népes táborát erősíti majd. A felszerelésen ez már nem múlhat, hiszen egy játékot, valamint egy pólót is kapott ajándékba.

A kupakok is hatalmas ütemben gyűlnek – ezeket ma már szinte az ország minden pontján gyűjtik. Másfél hét alatt 1400 kilónyi kupak gyűlt össze.

Elsősorban nem az anyagi segítség miatt vágtunk ebbe bele, inkább azért, hogy Bogi érezhesse, minden egyes kupak egy jó gondolat valakitől, aki szorít a felépüléséért – hangsúlyozta az édesanya, aki éppen ezért arra sem mérges, aki az egyik fővárosi helyszínről a családra hivatkozva elvitte az összegyűlt kupakokat. Nem ez az eset volt az egyetlen: valaki saját számlaszámát nyilvánossá téve kezdett el gyűjteni adományokat Bogi nevével visszaélve. Mi szándékosan nem tesszük közzé Bogi saját számlaszámát, mert nem a pénzgyűjtés a célunk. Szerencsére egyelőre nincsenek anyagi problémáink, hiszen a kezeléseket a társadalombiztosítás fedezi – mondta a kislány édesanyja.