További hatvan nappal hosszabbította meg a hivatal a vizsgálatokat és immár negyedik alkalommal gyűjtött termékmintákat.
Újabb Gourmand Company termékeket vitt el a laborba a NÉBIH, és még két hónapig vizsgálódnak. Továbbra sem tudni, hogy az egri Keksz Zsolt termékei okozták-e azokat a botulizmusos megbetegedéseket, amelyeket a NÉBIH azoknak tulajdonít. A hatóság június 19-én tiltotta meg a Gourmand Company márkajelzésű, szarvasgombás készítmények forgalmazását, mert gyanújuk szerint a szarvasgombás pesto okozta három francia és két magyar vásárló ételmérgezését. A vizsgálatokra szánt 21 nap azonban időközben letelt, laboreredmények viszont nincsenek – írja a Heves Megyei Hírlap – online.
Értesítést kaptunk arról, hogy további hatvan nappal hosszabbították meg a vizsgálatokat. Immár negyedik alkalommal gyűjtöttek termékmintákat, mind a 20-25 féle termékünkből vittek már el pár üveggel a laborba, így már összesen 300 termékünk van náluk – mondta el Keksz Zsolt kistermelő, aki közben folyamatosan jár egyeztetésekre is. Ez a hatvan napos határidő a maximum.
Sajnos eddig vizsgálati körről sem kaptunk még részeredményeket sem, nem közölték azt sem, hogy miért van szükségük újabb és újabb termékek bevizsgálására. Az is lehet, hogy az eljárás végén egyszerre közlik majd mindegyik minta esetében az eredményeket – fűzte hozzá a termelő.
Az ügy lezárása augusztus végére várható.