• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Családbarát címért küzd a halasi kórház

Lapszemle 2023.02.04 Forrás: baon.hu
Családbarát címért küzd a halasi kórház

A kiskunhalasi kórházat a Kiskunhalason szültem/szülök Facebook-csoport jelölte a pályázatra, melynek közönségszavazása február 10-ig tart.

A Magyar Kórházszövetség és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom 2018 óta keresi minden évben a családbarát megoldásokban élen járó kórházi osztályokat és kórházakat. Az idei öt jelölt intézmény között van a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház szülészet-nőgyógyászat osztálya is - írta a baon.hu.

A kiskunhalasi kórházat a Kiskunhalason szültem/szülök Facebook-csoport jelölte a pályázatra. A csoport ötlete 2020 tavaszán fogalmazódott meg, amikor Szegedről három szülész-nőgyógyász érkezett Kiskunhalasra a Covid-helyzet miatt kisegíteni, majd hivatalossá vált, hogy hosszabb távon is itt terveznek. A csoport létrehozói remélték, hogy így könnyebb lesz információkat megosztani egymással. A létrehozás óta folyamatos a jelentkezés, a csoport már több mint négyezer tagot számlál. A kismamák és anyukák mellett aktív tagok a kórházi dolgozók is: a nőgyógyászok, szülésznők, nővérek, kórházi védőnők, illetve a városi és a környező települések védőnői és számos egészségügyi munkatárs.

A kommunikáció a csoportban valóban nyílt és őszinte, az anyukák a posztokban – akár anonim módon is – kérdezhetnek, de nemcsak egymástól, hanem az orvosok, szülésznők, asszisztensek is szívesen segítenek nekik. 

Teszik ezt ingyen, a munkaidejükön kívül, akár este és hétvégén is. E mellett online szülésfelkészítővel és a szülészetet bemutató videóval is várják a kismamákat.

Az a fajta új szemlélet, nyílt, őszinte és naprakész kommunikáció, ami a Kiskunhalason szültem/szülök csoportban létezik, az a csoport alapítói és az anyukák visszajelzései szerint is páratlan. A csoportban található folyamosan frissített, naprakész információk mára egy hasznos tudástárrá bűvöltek, melyet a szakemberek is használnak és ajánlanak a kismamáknak. Ez az innovatív online kommunikáció egyértelműen egy olyan közös siker az önkéntesekkel és szakemberekkel, amely a családokat segíti a babatervezés és babavárás időszakában.

A lap emlékeztet, hogy a szakmai zsűri mellett február 10-ig lehet szavazni a Három Királyfi és a Magyar Kórházszövetség közönségszavazásán is. A www.haromkiralyfi.hu oldalon lehet szavazni, fontos, hogy a szavazat elküldése után a szavazatot a visszaigazoló e-mailben meg kell erősíteni. A közönségdíjat és a szakmai zsűri díját a Magyar Kórházszövetség országos kongresszusán adják át. További részletek a teljes cikkben

Legolvasottabb cikkeink