• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

DMC: a magánintézmények, amelyek kellő számú pácienst tudnak fogadni

Lapszemle 2020.03.23 Forrás: InfoStart
DMC: a magánintézmények, amelyek kellő számú pácienst tudnak fogadni

A vezérigazgató szükségesnek látná, hogy a magánegészségügyi szolgáltatás, mint önálló iparág szintén kormányzati segítséget kapjon.

Csak a járóbeteg ellátását tudja folytatni, azt is jelentős korlátozásokkal a Duna Medical Center egészségügyi központ és magánkórház. A járóbeteg-ellátásra az igény jelentős, de a járványügyi szabályozás a magán egészségügyi ellátókra is érvényes, írja az Infostart.

Az intézmény főigazgatója az InfoRádiónak kiemelte, természetesen az operatív törzs és a kormány rendeleteit maximálisan betartva végzik a tevékenységüket, ennek értelmében a hétfői napon leállították a műtéti beavatkozásokat, és várják a további fejleményeket.

Számos orvosuk az életkoránál, mások az állami ellátórendszerben végzett funkciójuknál fogva nem lehetnek momentán az egészségügyi központ partnerei, illetve nem végezhetnek rendelést, ezért bevezettek egy távkonzultációs rendszert, ismertette a szakember. Tehát csak abban az esetben szerveznek bármiféle orvos–páciens találkozót, ha azt teljesen biztonságosan meg lehet tenni.

A szintén magas színvonalú felszereltséggel rendelkező Duna Medical Center egészségügyi központ is készen áll arra, hogy aktívan segítse a hatóságokat, amennyiben erre szükség lesz – mondta az InfoRádiónak Bartók János vezérigazgató. Mint fogalmazott, mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy szolgálhassák a társadalmat. Valamennyi egészségügyi dolgozójuk készen áll, hogy a megfelelő eljárásrendeket betartva, bármilyen formában, de szolgálja a pácienseket, hiszen a koronavírus-járvány elleni küzdelem közös felelősség – tette hozzá a szakember.

Bartók János szerint azok a magánintézmények, amelyek kellő számú pácienst tudnak fogadni, azok nyilvánvalóan a dolgozói létszámokban is kellően magas elköteleződéssel bírnak, ez azt is jelenti számukra, hogy különösen fontos, hogy lehetőségük legyen arra, hogy minél hamarabb képesek legyenek újra bevételt termelni. Ugyanis nagyon nehéz helyzetben vannak elsősorban a nagy szolgáltatók, hiszen, ha a páciensek elmaradnak, akkor bevétel sem érkezik.

A vezérigazgató ezért szükségesnek látná, hogy a magánegészségügyi szolgáltatás, mint önálló iparág szintén kormányzati segítséget kapjon.