• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Egerek szaladgálnak a szegedi rendelőben

Lapszemle Forrás: mno.hu

Egerek szaladgálnak Szeged egyik városrészének rendelőintézetében.

Évtizedek óta semmilyen felújítás nem történt, nincs akadálymentesítve az épület, a fűtési rendszer és az elektromos hálózat is elavult. Az ott dolgozó háziorvosok többször fordultak az épület kezelőjéhez, a százszázalékos önkormányzati tulajdonú IKV-hoz, az önkormányzat eddig mégsem végeztette el a legszükségesebb felújításokat sem – írja a Hír TV tudósítása nyomán az mno.hu portálja.

Az egereket itt nemcsak nagyon ritkán, valamifajta nyomot hagyva találjuk, hanem konkrétan fogjuk őket. A lerakott ragacsos papírokon időről időre ott vannak az egerek – magyarázta a Faragó Ágnes háziorvos, aki elmondta azt is: akadálymentesítés hiányában sok mozgássérült nem tud felmenni a lépcsőn, ezért az orvosoknak kell házhoz menni. A rendelőintézetben elavult a villamos hálózat is, több helyen földelés sincs. Korszerűtlen a fűtési rendszer is, az ablakokon pedig bejön a hideg. „Fázunk, tehát a betegek is fáznak. Itt az őszi időben, amíg a nagyon nagy fűtési szezon be nem jön, addig kabátban rendelünk, és nagyon gyorsan vizsgáljuk a betegeket. Ha EKG-t kell csinálni, akkor reszketnek a betegek az ágyon – tette hozzá dr. Faragó Ágnes.

Az épületben négy háziorvos, két gyermek- és két fogorvos rendel, évente 60 ezer beteget látnak el. A betegek elégedettek az ellátással, de a körülményeket felháborítónak tartják.

Az egészségügyi finanszírozásból felújításra nem lehet költeni, mondja Szeged alpolgármestere, ezért azt csak pályázati forrásból lehet finanszírozni. A szakirodák, maga az IKV természetesen tudott erről, tehát amikor elkezdtünk dolgozni az európai uniós források felhasználásán, és ez már hónapokkal ezelőtt volt, akkor a listán rajta volt a dorozsmai rendelő is, mint ahogy számos másik rendelő is rajta van ezen a listán. Tehát a városháza irodája, az IKV ismerte ezt a problémát. Azt most nem tudom megmondani, hogy ki kivel beszélt a korábbi években, vagy az elmúlt évben, de a lényeg az, hogy hozzánk ez az információ már befutott – fűzte hozzá Nagy Sándor.