• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Egészségügy: törnek fel a magyar biztosítók

Lapszemle Forrás: portfolio.hu

Míg régebben az összegbiztosítások domináltak, mostanában inkább a szolgáltatás-finanszírozó egészségbiztosítások keresettek.

2012 eleje óta adókedvezménnyel vehetők igénybe az egészségbiztosítások Magyarországon. A magán-egészségügyi rendszer és annak finanszírozása a fokozódó állami forráshiányra való tekintettel külön beszélgetést kapott a Portfolio.hu keddi Biztosítás 2016 konferenciájának programjában. Vadas-Földvári Anettet, a Vienna Life Biztosító elnök-vezérigazgatóját, az egyik előadót rövid interjúban kérdezte a lap.

Elmondta, sokan reméltek piaci áttörést 2012. január 1-je után, a Mabisz tavalyi konferenciáján azonban már úgy vélekedtek a biztosítók, hogy nem várható hirtelen növekedés, hanem fokozatosan épül ki a hazai egészségbiztosítási piac. Mivel az egészségbiztosításokról nem állnak rendelkezésre Mabisz-statisztikák, csak becsülni lehet a piac méretét és növekedési kilátásait. Ez alapján az egészségbiztosítási piac mérete nagyjából évi 9-10 milliárdos lehet, s a piac egészét tekintve két számjegyű növekedés várható a következő években.

Míg régebben az összegbiztosítások domináltak a hazai piacon, mostanában inkább a szolgáltatás-finanszírozó egészségbiztosítások jelennek meg és keresettek a biztosítóknál, aminek az egyik oka az, hogy az ügyfelek szemében felértékelődött a magán egészségügyi ellátórendszerben való megjelenés lehetősége.

Ami a jövőt illeti, éleményünk szerint a szolgáltatás szempontjából leginkább a fekvőbeteg-ellátás bővíthető, amelyre lenne is piaci igény, azonban amíg a kormányzat nem kezd jelentős átalakításokba az egészségügy területén, ez egy nagyon kockázatos terület mondta el Vadas-Földvári Anett. Magyarországon mára kiépült egy magán-egészségügyi szolgáltatói rendszer, rengeteg színvonalas klinika és egészségügyi központ működik az országban, amelynek köszönhetően bárki, a lakóhelyéhez közel megtalálhatja azokat az intézményeket, amelyek minőségi szolgáltatásokat nyújtanak.

Legolvasottabb cikkeink