• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Egészségváros Vásárhelyen

Lapszemle Forrás: Délmagyarország Online

Sorok kígyóztak szombaton a szűrővizsgálatokon a Richter Egészségváros programján Vásárhelyen.

Nem mondhatják magára, hogy rosszcsont – jegyezte meg egy idős férfinak Katona Ágnes doktornő a csontsűrűség vizsgálaton. Minden rendben – így bocsátotta útjára a doktornő szombaton Vásárhelyen, a Richter Egészségváros program ingyenes vizsgálata után a bácsit - tudósított a Délmagyar Online. A résztvevők 30 %-ának van csontritkulása, 30 %-nál pedig már jelentkeznek a tünetek – osztotta meg korábbi tapasztalatait Katona Ágnes. Egyre többen élnek egészségtudatosan. Bár sokan vannak olyanok is, akik 60 év felett, nyugdíj után szeretnének az egészségükre koncentrálni, és akkor döbbennek rá: késő – tette hozzá az orvos.

A Richter Egészségváros program 2009-ben indult országjáró útjára. Célja az egészségtudatos gondolkodás, üzenete: az egyéni felelősség és szerepvállalás az egészségi állapot alakulásában. Az idén először Vásárhelyen jártak, ahol ingyenes szűrővizsgálatok, előadások, családi programok várták a helyieket.

Csontsűrűség-vizsgálat és koleszterinszint-mérés – sorolta Katona Sándorné, melyik szűrésre szeretne eljutni. – Műtöttek a szívemmel, vigyázni kell az egészségemre – árulta el az 56 éves asszony, miközben arra várt, hogy a fitneszrészlegen kipróbálja a futópadot. Szeretne megszabadulni 3-4 kilótól. Futás helyett a kerekezést választotta Koncz Szilvia. A 20 éves lány 4 évig kézilabdázott, ez meg is látszik a kondiján. A testzsír-, magasság- és testsúlymérésen sem vallott szégyent. A 170 centiméter magas, 68 kilós Szilvinek nem kell fogyókúráznia.

Igyál sok vizet! – osztotta meg az egészségváros látogatóival a családi szlogent Rudolf Péter színész-rendező, a program védnöke. Veszélyeztetett korban van. Olyan fickó, akin látszik, hogy hedonista, és küzd vele, hogy felnevelje 3 gyermekét – utalt arra, miért is vállalta el a védnök szerepét.

A politizáláshoz is lelki egészség kell, a lelkihez pedig fizikai – jegyezte meg nevetve a megnyitón Lázár János, Vásárhely polgármestere, aki kitért arra is: magyar vállalat támogatását élvezik a vásárhelyiek, a Richter a hazai gazdaság húzóereje. Bogsch Erik, a cég vezérigazgatója kiemelte: Vásárhely és az Erzsébet-kórház is megérdemli a támogatást. A vállalat minden helyszínen 2 millió forint adománnyal támogatja a helyi kórházat. Az összeget a szűrővizsgálatokon, előadásokon részt vevők tornázhatták fel. Végül 5 millió 290 ezer forintot kapott a kórház, amelyet a Egészséges Vásárhely programra fordítanak – mondta Kallai Árpád főigazgató.