• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Egy éttermi dolgozó miatt robbant ki a norovírusjárvány

Lapszemle 2023.08.19 Forrás: Index
Egy éttermi dolgozó miatt robbant ki a norovírusjárvány

A hányással-hasmenéssel járó járvány során 317 ember betegedett meg, akik ugyanabban az étteremben ettek 2022. novemberében.

Kiderült, hogyan robbant ki a több száz embert megfertőző norovírusjárvány 2022-ben Illinois-ban. A Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ csütörtökön közzétett jelentése szerint egy beteg éttermi dolgozó terjesztette el a betegséget, aki kesztyű nélkül nyúlt a kiadott ételekhez - írja az index.hu.

A jelentés az Illinois állambeli Tazewell megyében kitört járványt vizsgálta, amelynek során 317 ember betegedett meg, akik mindannyian ugyanabban az étteremben ettek 2022. november 19. és november 26. között – írja az ABC.

A Tazewelli Egészségügyi Hivatal és az Illinois-i Közegészségügyi Hivatal nyomozói arra a következtetésre jutottak, hogy a járvány kitörését valószínűleg az étterem beteg alkalmazottja okozta, aki az ételkészítés során kesztyű nélkül érintkezett a salátával, a feltétekkel és öntetekkel. Az illető a hányásos tünetek jelentkezése után egy nappal is dolgozott.

További részletek a cikkben.