• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Egy orvos, három cég, nyolcvanmilliós támogatás

Lapszemle Forrás: Népszabadság

A sikeres pályázók elégedettek az Orvosi Turizmus Irodával.

Noha az Orvosi Turizmus Irodát számtalan bírálat érte, és meglehetősen szokatlan a szerepe a támogatások elosztásánál, azok a pályázók, akik kapcsolatba kerültek már a céggel, elégedettek a társaság munkájával - írja a Népszabadság Online.

Az Artifex Dentis Kft. a programiroda közvetítésével 31 millió forintos fejlesztéshez 65 százalékos támogatást nyert: korszerű berendezéseket, egyebek mellett világszínvonalú állkapocsízület-diagnosztikai készülékeket, CAD-CAM fogászati CNC-készüléket vásárolnak a fogtechnikai laboratóriumba. Románszky László fogtechnikusmester, a cég ügyvezetője szerint nem csak a sikeres pályázat miatt elégedettek a programirodával.

Már korábban is kapcsolatban voltak pályázatíró cégekkel, de „ilyen gyors, szakszerű, segítőkész" csapattal még nem találkoztak. A szakember a programirodát ért bírálatokról s arról, hogy sokak szerint felesleges az amúgy is tehetős fogorvosokat, fogtechnikusokat támogatni, úgy fogalmazott: „A magyar fogorvoslás világhírű, ám tévedés azt hinni, hogy ez automatikusan így marad. Ha nincsenek fejlesztések, továbbképzések, akkor veszítünk hírnevünkből, emiatt elmaradnak a külföldi páciensek, aminek pedig nemcsak ebben az ágazatban, hanem például az idegenforgalomban is súlyos következményei lennének."

Románszky László ugyanakkor nem rejtette véka alá, hogy a fogturizmus fejlesztéséhez a támogatás önmagában nem elég: „Ebben a szakmában is rendet kellene tenni, mivel a fogászati szakma mind orvosi, mind fogtechnikai részről átfogó szabályozásra szorul."

S vannak még elégedettebb győztesek is. A Magyar Fogászati Turizmus Programiroda honlapján olvasható nyertes pályázók névsora szerint az egyik győztes az Astra Dental Kft. Az év elején alapított, balatonkenesei kft. ügyvezetője Thury Vivien, aki még két másik cég révén is sikeres pályázónak számít.

A céginformációs adatbázis szerint Thury Vivien az ügyvezetője a Thury Dent Kft.-nek, amely szintén nyert. A kenesei fogorvos vezeti a tóparti településen működő, ugyancsak az év elején létrehozott Globe Dental Kft.-t is, amely szintén sikeres pályázatot adott be. A három cég összesen mintegy 78,7 millió forintot nyert.

A teljes cikk