• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Egyre fontosabb az egészségünk

Lapszemle Forrás: Szabad Föld Online

Már négyből három honfitársunk figyel az ételek testsúlyra gyakorolt hatására.

Szerencsére javuló tendenciát mutat az egészségtudatosság hazánkban, ugyanis ma már négyből három honfitársunk figyel az ételek testsúlyra gyakorolt hatására – írja a Szabad Föld – online.

Az adatok azt bizonyítják, hatásosak az egészségtelen életmód ellen indított kampányok. Igaz, a siker csak lassan érkezik el, a GfK Hungária vonatkozó vizsgálatainak adatai szerint tízből ma már egy honfitársunk étkezik a korszerű orvostudományi ismereteknek megfelelően, és összességében négyből hárman figyelnek az ételek testsúlyra gyakorolt hatására

Az étkezés az egyik olyan terület, ahol az egészségességnek egyre nagyobb jelentőséget tulajdonítunk. Hazánkban ezt a legtöbben zöldségek, gyümölcsök, tej és tojás rendszeres fogyasztásával oldják meg, azonban az étrend-kiegészítők és a bioélelmiszerek is egyre népszerűbbek.

Az úgynevezett funkcionális élelmiszerek közül – melyek az egészséget bizonyítottan javító tápanyagokat tartalmaznak valamilyen hozzáadott formában – legalább egyet a lakosság mindössze egyharmada próbált ki.

Leginkább a joghurtok, margarinok, reggeli cereáliák és teák fogyasztása jellemző itthon, de népszerűek a valamilyen egészségüzenettel rendelkező termékek is. Ezek annyiban térnek el a funkcionális élelmiszerektől, hogy ugyan nem tartalmaznak az egészségre bizonyítottan kedvező hatású adalékokat, ám kommunikációjukban megjelenik az egészségesség, mint érv. Erre pedig – a jelek szerint – vevők vagyunk.