Már négyből három honfitársunk figyel az ételek testsúlyra gyakorolt hatására.
Szerencsére javuló tendenciát mutat az egészségtudatosság hazánkban, ugyanis ma már négyből három honfitársunk figyel az ételek testsúlyra gyakorolt hatására – írja a Szabad Föld – online.
Az adatok azt bizonyítják, hatásosak az egészségtelen életmód ellen indított kampányok. Igaz, a siker csak lassan érkezik el, a GfK Hungária vonatkozó vizsgálatainak adatai szerint tízből ma már egy honfitársunk étkezik a korszerű orvostudományi ismereteknek megfelelően, és összességében négyből hárman figyelnek az ételek testsúlyra gyakorolt hatására
Az étkezés az egyik olyan terület, ahol az egészségességnek egyre nagyobb jelentőséget tulajdonítunk. Hazánkban ezt a legtöbben zöldségek, gyümölcsök, tej és tojás rendszeres fogyasztásával oldják meg, azonban az étrend-kiegészítők és a bioélelmiszerek is egyre népszerűbbek.
Az úgynevezett funkcionális élelmiszerek közül – melyek az egészséget bizonyítottan javító tápanyagokat tartalmaznak valamilyen hozzáadott formában – legalább egyet a lakosság mindössze egyharmada próbált ki.
Leginkább a joghurtok, margarinok, reggeli cereáliák és teák fogyasztása jellemző itthon, de népszerűek a valamilyen egészségüzenettel rendelkező termékek is. Ezek annyiban térnek el a funkcionális élelmiszerektől, hogy ugyan nem tartalmaznak az egészségre bizonyítottan kedvező hatású adalékokat, ám kommunikációjukban megjelenik az egészségesség, mint érv. Erre pedig – a jelek szerint – vevők vagyunk.