• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Éjjel sétáltatták a halálra éheztetett kislányt

Lapszemle Forrás: atv.hu

Az egész országot felkavarta, hogy a múlt héten holtan találtak egy végletesen lesoványodott kislányt egy gyöngyösi társasház lakásában.

Az első hírek arról szóltak, hogy a kislány körülbelül 3,5 kiló volt a halálakor, a Bors pénteken azt írta: az első hírekkel ellentétben 4,5 kiló volt a gyermek. Az eset azért is megrázó, mert a hírek szerint úgy halt éhen a másfél éves kislány, hogy közben tele volt a család hűtője. A gyöngyösi kislány kőfaragó apja több szabadságharcos emlékművet készített, a szomszédok az anyát is szimpatikus, jól szituált embernek írták le. „Nem tűntek szörnyetegnek, de zárkózottan éltek" – nyilatkozták az atv.hu forrásai.

A rendőrség eleinte ismeretlen tettes ellen indított nyomozást, az elsődleges orvosszakértői vélemény alapján azonban felmerült a szülők büntetőjogi felelőssége, ezért csütörtök reggel előállították őket a nyomozók, és gyanúsítottként hallgatták ki. A szülők ellen emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás és őrizetbe vételüket követően kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

K. Gusztávról több lap is megírta, hogy kőfaragó művészként dolgozott, ezért megpróbáltak utánanézni munkásságának. A portál talált egy néhány hete feladott apróhirdetést, melyben sírkő felújítást, betű vésést, illetve szoborkészítést vállal.

Az atv.hu egyik forrása abban a gyöngyösi társasházban lakik, ahol a szomorú eset történt. Ő elmondta, hogy a K. család csak néhány hónapja lakik ott albérletben, és úgy tudja, hogy a K. Gusztávék előtte nem is Gyöngyösön éltek, de hozzátette, hogy erről nincsenek pontos információi. Ennek némileg ellentmond az az információ, hogy a férfi 1982-ben érettségizett a városi Berze Nagy János Gimnázium angol tagozatán, tablója az interneten is fellelhető.

Az említett társasház egyébként 12 éve épült, és a város egyik kedvelt részén található. Forgalmas út mentén helyezkedik el, nem egy elzárt kis falu utolsó utcája. Ez egy jó környék,
épp ezért megdöbbentő, hogy még így is lehet ilyen zárkózott, elszeparált életet élni – magyarázta a portál gyöngyösi forrása.

Az egyik szomszéd, akinek a lakása a család közvetlen közelében van, azt mesélte: sokszor hallott gyereksírást, de soha nem látta a gyerekeket. A portál első forrása elmondta, ő látta az azóta elhunyt gyermeket, azt azonban furcsának találta, hogy néhány hete este 10 óra után vitte ki az anyuka sétálni. Ennél is érdekesebb, hogy állítása szerint konkrétan tudja, hogy a család írásban lemondott a védőnői szolgálatról, amikor megszületett a gyermek, és ezt a gyámhivatal felé is jelezték.

Magyarországon egyébként a koloknet.hu szakportál szerint van lehetőség a szolgáltatás lemondására. Ezt az anya tudja kezdeményezni a terhesség alatt vagy a szülés után, a védőnőnek pedig jeleznie kell a döntést a Gyermekjóléti Szolgálatnak, ahol tudomásul veszik azt. Ezt követően egy szociális munkás felveszi a szülőkkel a kapcsolatot, s amennyiben azt tapasztalja, hogy a szülők megfelelően gondozzák a gyermeküket, és a kötelező védőoltásokat a gyermek megkapja, a szülői választásnak semmilyen következménye nincs.