• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Elindult a munka Lipótmezőn

Lapszemle MA 06:07 Forrás: hvg360.hu
Elindult a munka Lipótmezőn

Az épület állaga az időjárási behatások miatt folyamatosan romlott, és mára elérte a veszélyes állapotot.

Majdnem 300 millió forintba került csak az, hogy ne legyen életveszélyes a 2007-ben bezárt Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet főépülete, ez legfeljebb tűzoltásnak elég, így viszont legalább a tervezést el lehet kezdeni. Válaszra bírtuk az épületet megkapó alapítvány cégét, a közbeszerzést kiíró Közép-európai Oktatási Zrt.-t is, sokkal többet azonban nem tudtunk meg, így az továbbra sem ismert, hogy mennyibe kerülhet a teljes projekt, az oktatás megkezdéséről pedig csak annyit árultak el, hogy a beruházás befejezését követően indulhat el, írja a hvg360.hu.

Polt Péter legfőbb ügyész nemrég még feljelentésként értékelte Vadai Ágnes országgyűlési képviselő arra vonatkozó kérdését, hogy végeznek-e érdemi munkát az egykori OPNI-t megkapó Közép-európai Oktatási Alapítvány (KEOA) kuratóriumi és felügyelőbizottsági tagjai, miután nemrég kiderült, hogy az alapítvány már százmilliókat költött el, miközben még nyoma sincs annak, hogy a közeljövőben megkezdődne az oktatás a volt pszichiátria helyére megálmodott fizetős elitiskolában.

Egy tavaly májusi dátummal feltöltött közbeszerzési hirdetmény azonban arról árulkodik, hogy már folynak a munkálatok: eszerint az egykori pszichiátriai intézet ingatlanát megkapó alapítvány cége, a Közép-európai Oktatási Zrt. (KEO Zrt.) 292 millió forintot fizet azért, hogy az OPNI főépülete ne legyen életveszélyes – ez értelemszerűen előfeltétele annak, hogy egyáltalán az állapotfelmérést el lehessen kezdeni.

Az állapota az időjárási behatások miatt folyamatosan romlott, és mára elérte a veszélyes állapotot. Ezért mindennemű munka végzése az épületben veszélyes, ennek az elhárítására szolgál a mostani feladat” – írja a hirdetmény az épülettel kapcsolatban. Továbbá a leírásból kiderül, hogy a munkálatok során “olyan biztonságos állapotba kell hozni az épületet, hogy abban feltárási és felmérési munkákat lehessen végezni a további tervezési feladatokhoz”, ehhez pedig az kell, hogy “az épület és közvetlen környezete ne legyen életveszélyes, az épületben és a közvetlen környezetét munkaterületként biztonságosan lehessen használni”.