• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Elköszönt a marcali kórház főigazgatója

Lapszemle Forrás: Somogyi Hírlap Online

Az emberi erőforrások minisztere kórházi integrációkról döntött, amelyet 2012. december 31-ig kell kialakítani.

Elsőként ez négy kórházat érint: a kalocsait, a kiskunfélegyházit, a makóit és a marcalit. Az ezeken a helyeken kiírt intézményvezetői pályázatokat az integráció miatt eredménytelennek nyilvánították, és nem is hirdetnek újra pályázatot – írja a Somogyi Hírlap – online.

A marcali kórház a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház telephelyeként folytatja tevékenységét. Erről tartott tegnap összdolgozói értekezeletet, majd sajtótájékoztatót Marcaliban Imre László, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) főigazgató-helyettese Moizs Mariannával, a Kaposi Mór Oktató Kórház kinevezett főigazgatójával, Oláh Tibor professzorral, kaposvári orvosigazgatóval, és Antal Gabriella marcali főigazgatóval együtt.

Antal Gabriella főigazgató bejelentette, hogy december 1-jétől egy másik kórház igazgatására kapott megbízást, s egyúttal bemutatta Ács Zoltán marcali osztályvezető főorvost, aki december 1-jétől a marcali intézményt vezeti és képviseli az érdekeit az integrációs tevékenységben.

Aktív és krónikus ellátással továbbra is az a struktúra működik Marcaliban, ami július elsejétől lépett életbe. Sem az államtitkárság, sem a Kaposi Mór Oktató Kórház nem tervezi az ellátási paletta változtatását – hangzott el a tegnapi sajtótájékoztatón.

Az integráció előnye, hogy a kaposvári kórház ellátási biztonsága, minősége a marcalira is átterjed és fenntartható szakmai működés várható. Az új struktúrában a 133 krónikus ágyszám változatlan maradt, annyi különbséggel, hogy új feladatként egy 10 ágyas hospice ellátást is működtet a marcali kórház a krónikus ágyszámokon belül. Az aktív ellátásban a 137 ágyszámból 69 maradt, az aktív fekvőbeteg gyerekgyógyászat megszűnt, helyette nappali és ügyeleti ellátással tudja a kórház vállalni a gyerekeket.

Ezen kívül valamennyi szakma maradt: a belgyógyászat, a szülészet-nőgyógyászat, a sebészet, a traumatológia és az intenzív betegápolás a 69 ágyon most is zavartalanul működik – emeli ki a lap, amely arról is beszámol, hogy a földrajzi elhelyezkedéséből adódóan, a Balaton-part közelségéből, a más kórházak nagy távolsága miatt is szükség van a marcali kórházra.

Most egy hosszú folyamat kezdődik, mérlegelve a lakosság, az egészségügyi dolgozók érdekeit is, a szakemberek átbeszélik az ellátásokat, s amíg szakmailag nem feltétlenül indokolt: nem lesz változtatás.