• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Eltemették a túlsúlyos asszonyt

Lapszemle Forrás: Dunaújvárosi Hírlap Online

A súlyosan beteg 56 éves asszony a visszautazással kapcsolatos huzavona közben meghalt.

Eltemették vasárnap a magyar származású Amerikából hazalátogatott, 56 évet élt Soltész (Kósa) Vilmát Szentgálon, akit túlsúlya miatt egy légitársaság sem akart visszaszállítani New York-ba, ahol férjével élt és ahová leállt veséi miatt dialízisre vitték volna. Egy kereskedelmi tv csatorna számolt be a minap arról, hogy a 280 kilogramm súlyú, mozgássérült és cukorbeteg nő a KLM géppel több mint egy hónapja érkezett férje kíséretében Magyarországra, Veszprémbe, ahonnan annak idején kitelepültek. De visszautazni már nem tudtak, mert tőlünk ilyen óriási túlsúlynak megfelelő utasterű gépek nem közlekednek New Yorkba – olvasható a Dunaújvárosi Hírlap – online oldalán.

A házaspár több légitársaságnál is sikertelenül próbálkozott, mert azok a biztonságra hivatkozva (nem tudták volna rögzíteni megfelelően a rokkant kocsit) nem vállalták a szállítást. A súlyosan beteg 56 éves asszony a visszautazással kapcsolatos huzavona közben meghalt. A férj szerint a felesége azért hunyt el, mert nem engedték fel egyetlen gépre sem – írja a lap.

Minden dialízis állomáson van annyi szabad kapacitás, hogy egy-két embert bármikor, soron kívül ellássanak – közölte a Vesebetegek Egyesületének Országos Szövetsége. Ha a családnak nem is volt biztosítása, és ki kellett volna fizetniük a szükséges kezelést, az sem jelenthetett volna problémát. Magyarországon nagyjából húszezer forintért lehet támogatás nélkül elvégeztetni egy ilyen kezelést. A Veszprémbe és Budapestre látogató házaspár mindkét városban el tudta volna végeztetni a beavatkozást, hisz mindkét városban működik dialízisközpont. Sőt, mozgó dialízisközpont is működik Magyarországon, amit viszont bárhova hívhattak volna – tették hozzá. Nem akkora összegről van szó, amit életveszély esetén ne tudjon valaki kifizetni. Valószínűleg valamilyen más ok miatt nem vették igénybe a szolgáltatást.

A lap szerette volna megkérdezni az elhunyt nő férjét is, aki jelenleg Veszprémben tartózkodik. Ám a férj – arra hivatkozva -, hogy a televízióban sugárzott riport után nem hagyja békén a média, nem kívánt nyilatkozni. Mindössze annyit közölt, New York-i ügyvédje tanácsára senkinek sem nyilatkozik, és hogy munkája miatt minél hamarabb visszautazik az USA-ba – írja a lap.