Egy papkeszi termelő húskészítményeiben lisztériafertőzöttséget mutatott ki az élelmiszerbiztonsági hivatal laboratóriuma.
Listeriafertőzöttséget mutatott ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma egy papkeszi termelő húskészítményeiben. Az élelmiszer-biztonsági kockázat miatt a hatóság kéri, hogy akik a termelőtől március 3. után vásároltak, kizárólag alapos hőkezelést követően fogyasszák el a vásárolt árut. A sütést nem igénylő élelmiszerek esetében pedig egyáltalán nem javasolt a fogyasztásuk, írja az Index.
A Nébih tájékoztatása szerint ezeknek a termékeknek az elfogyasztása ételmérgezésre utaló tüneteket idézhet elő, jelentkezhet
láz,
hányás,
hasmenés,
fejfájás.
Ha valaki a termék elfogyasztása után ilyen tüneteket észlel magán, azonnal forduljon orvoshoz – javasolta a hivatal, amely a húskészítmény adatait is közölte. Ezek szerint az előállító Sári Gyula kistermelő, az értékesítés helyszíne:
Veszprém Vásárcsarnok, 8200 Veszprém, Jutasi út 2.
8183 Papkeszi, Petőfi utca 1.