• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Épülhet végre a kórház

Lapszemle Forrás: baon.hu

A kivitelezőknek 335 napjuk van a kórház új épületének felhúzására.

Nettó 2 milliárd 180 millió forintért vállalták a hét szintes épület létrehozását. Hétfőn megkezdődik a Bajai Szent Rókus Kórház nagyberuházása, miután – a közbeszerzési döntés megtámadási határidejének lejártakor – a győztes konzorcium tagjai és az intézmény vezetője aláírta az erről szóló szerződést. Dr. Tóth Gábor főigazgató-főorvos, Németh Miklós, a Modinvest Kft., Mezei Gábor, az Emel Kft. nevében látta el kézjegyével a dokumentumot – írja a baon.hu portálja.

A kiskunhalasi és a bajai cég konzorciumban már dolgozott a kórházban, ők bontották el azt az épületet, aminek helyére az újat építhetik. Erre 335 nap áll rendelkezésükre, ajánlatukban nettó 2 milliárd 180 millió forintért vállalták a hét szintes épület létrehozását.

Ami támogatói szerződés 2010-ben aláírtunk a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséggel, annak keretében 3,3 milliárd forintot nyert a kórház a megújulásra. Két sikertelen közbeszerzési eljárás után a harmadik eredményes lett a kivitelezési munkák elvégzésére. Ők fogják felépíteni az épületet. Tudom, hogy sokan kétkedtek a megvalósításban. Örülök, hogy minkét cég megyebeli, így a komoly pénzügyi forrás itt teremt munkahelyeket, a cégek arcukat adják a beruházáshoz, így nem tehetik meg, hogy ne figyeljenek a minőségre – fogalmazott a főigazgató-főorvos. Természtesen lesznek új orvosok – folytatta a dr. Tóth Gábor – két és fél év alatt 22 orvos érkezett az intézménybe, mindössze öten távoztak és tanulói szerződéseik vannak medikusokkal, akik majd náluk fognak dolgozni.

Két eredménytelen közbeszerzés után tavaly novemberben 600 millió pluszforrást kapott a beruházás, így már érkezhettek a költségvetésnek megfelelő ajánlatok – emlékeztetett rá Zsigó Róbert polgármester, országgyűlési képviselő az ünnepélyes aláíráson.

Fercsák Róbert alpolgármester a várható kellemetlenségek kapcsán elmondta: a beruházás miatt változik a forgalom sűrűsége és nagysága, módosul a közlekedési rend az intézmény környékén és a kerítésen belül, ezekre felkészültek és az önkormányzat szakemberei figyelemmel kísérik majd a történéseket.

Információk szerint jelentős módosulás, hogy egyirányúvá válik a Pokorni utca forgalma. Németh Miklós az aláírást követően hangsúlyozta: nem aktatáskás cégként jelentek meg, mindkét társaság korábbi tevékenysége végig követhető. A zaj és egyéb hatások akadályozhatják a betegellátást a következő hónapokban, ezért türelmet kérnek, igyekeznek minél kevesebb problémát okozni. Mezei Gábor elmondta: lesz olyan időszak, amikor egyszerre kétszázan dolgoznak majd az épületen. Az ünnepi koccintásnál Dr. Tóth Gábor névre szóló kőműves kanalat adott át a cégvezetőknek, ezzel hárította el a beruházás megkezdése előtt álló utolsó akadályt.

Az intézmény bejáratánál álló tájékoztató táblán is aktualizálták a kivitelezés idejét. Korábban 2010. október 1. és 2012. szeptember 15. szerepelt a táblán, immáron az utóbbi helyett 2014. március 29. látható – jegyzi meg a portál.

Legolvasottabb cikkeink