• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Eredményhirdetés – Köszönjük, kedvenc ápolóink!

Lapszemle 2019.11.01 Forrás: kisalföld.hu
Eredményhirdetés – Köszönjük, kedvenc ápolóink!

Sok száz szavazat érkezett egyenként is az öt döntősre, a két, legtöbb voksot gyűjtő ápolónő között mindössze 180 szavazat döntött.

A képzeletbeli dobogó legfelső fokára a győri Petz-kórház intenzív osztályán dolgozó Borbély Ildikó állhatott fel, a másodikra Pusztai Julianna (soproni kórház), a harmadikra Németh Istvánné Rita (Sopron), s szorosan mögöttük végzett Sütő Anita (Győr), valamint Horváth Veronika (Mosonmagyaróvár) - számolt be a díjátadóról a kisalföld.hu. „Örülök, hogy látom a könnyet a szemünkben” – mondta Farkas Andrea, az Erzsébet-kórház ápolási igazgatója a Kisalföld székházában tartott díjátadón, „mert ez azt jelenti, hogy még nem égtünk ki”.

A „Kedvenc ápolónk” kampányunkkal nem titkolt célunk volt, hogy az egészségügyön belül felhívjuk a figyelmet azokra az emberekre, akik a legtöbb időt töltik a betegekkel. Ahogy Garamvölgyi Imre főszerkesztő fogalmazott, ismét megmutatni ennek a pályának a szépségét.

Október 10-től 20-ig lehetett jelölni egy-egy történettel az ápolókat, s az az első pillanattól látszott, a betegek valóban szeretnék megragadni az alkalmat, hogy elmondják: az a jókor kapott mosoly és félmondat, a biztonságot jelentő fájdalomcsillapítás s a kérdéseikre adott válasz mindent jelentett, amit emberként kaphattak. A vártnál sokkal több jelölés érkezett, mintegy nyolcvan, a győri, a soproni, a mosonmagyaróvári, a kapuvári és a csornai kórházból egyaránt. A győri Petz-kórház ápolási igazgatója, Csordás Adrienn hívta fel egy másik fontos tényre a figyelmet: szinte valamennyi osztályról – az intenzívtől a sebészeten át a szemészetig, illetve az ápolási részlegig – jöttek történetek és példamutató nővérsorsok.

A neheze ezt követően jött, ugyanis a nyolcvanat le kellett szűkíteni ötre, ebben segítségünkre voltak az intézmények ápolási igazgatói. Így állt össze az öt döntős névsorsa, rájuk pedig hétfő délig lehetett voksolni a kisalfold.hu-n. A végső eredményt maguk az érintettek is a Kisalföld sajtószékházában tudták meg. Valóban hihetetlen leírni, de 8418 ember küldött egy-egy szavazatot a jelöltekre, s előtte is több száz lájkot kaptak azok, akik a végső fináléba már nem jutottak be. Valamennyien évek, évtizedek óta dolgoznak a betegágyak mellett. A győztesekről a teljes cikkben olvshatnak

Legolvasottabb cikkeink