• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Etesd és pihentesd a dokit a második hullámban is

Lapszemle 2020.10.05 Forrás: index.hu
Etesd és pihentesd a dokit a második hullámban is

A kezdeményezések szervezői a második hullám alatt sem hagyják magukra a Covid-osztályokra beosztott orvosokat, ápolókat, mentősöket.

A Pihentesd a dokit nevű jótékonysági kezdeményezés továbbra is működik, és a második hullám alatt ugyanúgy várja a felajánlott, üresen álló lakásokat az egészségügyi dolgozóknak. Az Etesd a dokit csapata pedig azóta magasabb szintre szerveződve segíti a rászorulókat - írta az index.hu.

A Pihentesd a dokit jótékonysági programnak köszönhetően március végétől közel 400 egészségügyi dolgozó költözhetett be országszerte átmenetileg üresen álló lakásokba, míg le nem csengett a koronavírus első hulláma.

A kezdeményezés szervezői a második hullám alatt sem hagyják magukra a Covid-osztályokra beosztott orvosokat, ápolókat, mentősöket, akiknek az újabb extrém terhelés alatt nagyban megkönnyíti a dolgát, ha ismét kapnak egy ingatlant, ahol a munkahelyük közelében kipihenhetik magukat.

A cél most is az, hogy a koronavírusos betegekkel foglalkozók véletlenül se vigyék haza a vírusfertőzést, és adják át a családjuknak. Másrészt akiket egészségügyi dolgozóként ezúttal is átirányítanak a különböző Covid-osztályokra, a megfeszített munkatempó mellett megspórolhassák az utazásra szánt időt és energiát. Most azonban  az üres doktorpihenő ingatlanokra jóval nagyobb a kereslet, mint a kínálat. (...)

Az első hullámban induló, sokakat megmozgató civil kezdeményezések közül az Etesd a dokit csapata szintén figyelemre méltó eredményeket ért el. Serfőző Márta, a Serfőző Gluten Free Bakery tulajdonosa és Keve Márton séf összesítése szerint június elejéig ők több mint 50 ezer adag étellel látták el a koronavírusos betegeket ápoló egészségügyi intézmények munkatársait.

Az ötfős szervezői gárda, (amelynek szintén tagja Pancsovay Zita, Drégelyi Xénia és Farkas Kata), már május elején Etesd néven létrehozta saját nonprofit közhasznú szervezetét, hogy a jövőben pénzügyi támogatásokat is befogadva, minél hatékonyabban segíthesse az első, és újabban a második Covid-hullám sújtotta rászorulókat.

Jelenleg zajlik az előkészítés és a szervezői háttérmunka, a csapat tagjai azokkal a tavasszal megismert civil szervezetekkel dolgoznak együtt, akik a már jól működő ellátó hálózataik révén hatékonyan el tudják juttatni az Etesd segítségét a leginkább rászoruló társadalmi rétegekhez. Folyamatos készenlétben állunk, figyeljük a változásokat.

Legolvasottabb cikkeink