Az eseményt a falumúzeumban rendezte meg a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány.
Az egészséges táplálkozás volt a témája a III. Koraszülött PIC-nik című programnak szombaton. Akárcsak az előző alkalmakkor, ezúttal is a Zala Megyei Kórház gyermekintenzív részlegén egykor kezelt gyerekeket és szüleiket várták a találkozóra. A program a rossz idő ellenére sokakat vonzott, több mint 1500-an jelezték részvételüket – írja a zaol.hu portáljra.
Dr. Gárdos László, a kórház gyermekosztályát vezető főorvosa elmondta: azért a táplálkozást választották témaként, mert a koraszülött gyerekek szülei általában fogékonyabbak az egészséges életmóddal kapcsolatos tudnivalókra. Az organikus főzés fortélyairól Borbás Mária tartott bemutatót, a falumúzeum portáin pedig a friss és adalékmentes alapanyagokat, ételeket népszerűsítették a meghívott őstermelők (nonprofit rendezvény lévén ingyenesen lehetett kóstolni a finomságokból). A gyerekeket játékos feladatokkal mozgatták meg, emellett a civilizációs ártalmakat és a helytelen táplálkozás következményeit is szemléltették a szervezők, akiknek több mint 70 önkéntes segített.
Az organikus főzés lényege az, hogy a környezetünkben lévő, biztos forrásból származó alapanyagokból készülnek az ételek – húzza alá a portál.