• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Ezúttal a helyes táplálkozásról szólt a koraszülött piknik

Lapszemle Forrás: zaol.hu

Az eseményt a falumúzeumban rendezte meg a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány.

Az egészséges táplálkozás volt a témája a III. Koraszülött PIC-nik című programnak szombaton. Akárcsak az előző alkalmakkor, ezúttal is a Zala Megyei Kórház gyermekintenzív részlegén egykor kezelt gyerekeket és szüleiket várták a találkozóra. A program a rossz idő ellenére sokakat vonzott, több mint 1500-an jelezték részvételüket – írja a zaol.hu portáljra.

Dr. Gárdos László, a kórház gyermekosztályát vezető főorvosa elmondta: azért a táplálkozást választották témaként, mert a koraszülött gyerekek szülei általában fogékonyabbak az egészséges életmóddal kapcsolatos tudnivalókra. Az organikus főzés fortélyairól Borbás Mária tartott bemutatót, a falumúzeum portáin pedig a friss és adalékmentes alapanyagokat, ételeket népszerűsítették a meghívott őstermelők (nonprofit rendezvény lévén ingyenesen lehetett kóstolni a finomságokból). A gyerekeket játékos feladatokkal mozgatták meg, emellett a civilizációs ártalmakat és a helytelen táplálkozás következményeit is szemléltették a szervezők, akiknek több mint 70 önkéntes segített.

Az organikus főzés lényege az, hogy a környezetünkben lévő, biztos forrásból származó alapanyagokból készülnek az ételek – húzza alá a portál.