• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Fejér megye az egyik legfertőzöttebb az országban

Lapszemle 2021.04.27 Forrás: feol.hu
Fejér megye az egyik legfertőzöttebb az országban

A megyei kórházban 100 lélegeztető gépre kerülő emberből 84-en nem jönnek le a gépről, de van olyan kórház, ahol ez az arány 95 százalékos!

Megyénk az egyik legfertőzöttebb az országban, ám a Fejér megyei kórházban még most is 100 lélegeztetőgépre kerülő betegből 84 nem éli túl a koronavírust. A kórház főigazgatója aggódik: 7100 vakcinát kaptak a következő három napra, de csak 3 ezer regisztrált van. Pedig az egyedüli megoldás az oltás – fogalmazott Bucsi László főigazgató egy sajtótájékoztatón, tudósít a feol.hu

– Vezető kórházként felmértük a helyzetet: a Fejér megyei kórház 1000 ágyat biztosít Covid-ellátásra, ebből 125 intenzív ágy van nálunk, 54 Dunaújvárosban. Három héttel ezelőtt szinte minden intenzív ágy foglalt volt. Ekkor, felmérve a humánerőforrást a megyében, találtunk még 48 egészségügyi szakdolgozót. Többet nem, mert az orvosok el vannak foglalva az oltással, ráadásul a 260 helyből 58 háziorvosi praxis nincs betöltve. Önkéntesek, katonák, orvostanhallgatók jöttek segíteni, s úgy nézett ki, hogy további eszközökre van szükségünk: így a fenntartó 141 lélegeztetőgépet és 158 őrzőmonitort bocsátott rendelkezésünkre, tehát valami egészen fantasztikusan fel lett szerelve állami pénzből a kórház – hangsúlyozta a kórház főigazgatója, akinek nem titkolt szándéka az, hogy rávilágítson: miért is lenne olyan fontos a rendelkezésre álló vakcinák eloltása, a regisztrálások növekedése.

– A halálozási arány ugyanis még mindig nem változott: a Fejér megyei kórházban 100 lélegeztető gépre kerülő emberből 84-en nem jönnek le a gépről, meghalnak, de van olyan kórház, ahol ez az arány 95 százalékos!

– Hűtőkonténert kellett bérelnünk pluszban, két héttel ezelőtt mind tele volt. A belügyminiszter pedig mondta: tárgyalt az egyházakkal, hogy szombaton és vasárnap is temessenek. Olyan Magyarország történetében nem volt még, hogy a krematóriumokat arra kérték, három műszakban dolgozzanak! Tragikus a helyzet és nem jut el az emberekhez! Mit is várunk, amíg egy egészségügyi dolgozó azt mondja, hogy nem kéri az oltást, mert abba bele lehet halni?! Szomorú a helyzet, amit fel kell oldani, mert a vakcina az egyedüli megoldás! Jön a negyedik hullám, ami még a mostaninál is súlyosabb lesz, ha nem állítjuk meg! Egyetlen dolog, amivel tehetünk ellene, az a vakcina! Mindegy, melyik, a vakcina segít!

Legolvasottabb cikkeink