• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Fejre ejtette a táncost Győrfi Pál

Lapszemle Forrás: blikk.hu

Hajszálon múlott, hogy ne adja fel a versenyt már a produkció indulása előtt a Szombat esti láz egyik táncospárja.

Győrfi Pál a próba folyamán olyan szerencsétlen módon ejtette a fejére partnerét, Práger Kittyt, hogy félő volt, egy időre el kell búcsúzniuk a táncparkettől. Koreográfiájukba ugyanis egy úgynevezett „halálemelést" is beletettek, amelynek a begyakorlása sok fájdalommal és szenvedéssel járt, sőt majdnem végzetesre sikerült – írja a blikk.hu portálja.

– Több sérülést is szereztem már korábban ennek az elemnek a begyakorlása során. Én kézen állok, Pali pedig háttal nekem tartja a lábam a feje felett. Mivel nem látja, hogy éppen hol vannak a kezeim, többször előfordult, hogy kicsit megtaposott, ami nagyon fájdalmas volt, de eltörpült amellett, hogy fejre ejtett – emlékezett vissza a történtekre Práger Kitty. - Csak annyit éreztem, hogy kicsúszom a kezéből, zuhanok, és egy csattanás után pillanatokig nem is érzékeltem a külvilágot magam körül – tette hozzá Práger.

Győrfi az Ország Mentőszolgálat szóvivőjeként szakszemmel nézett sérült partnerére, és iszonyatosan megijedt attól, hogy Kitty nem tudott azonnal felállni a földről.

– Borzalmas volt, mindketten a padlón landoltunk, de Kitty mégiscsak a fejére esett. Ráadásul az egész mozdulat lendületből történik, vagyis nem is igazán lehetett tompítani az esést, így hatalmasat koppant a koponyája. Nem volt egyértelmű, hogy elveszítette-e az eszméletét, de tartottam tőle, hogy egy pár másodpercre igen – idézte fel az esetet Győrfi, aki azonnal orvoshoz küldte partnerét. Félő volt, hogy agyrázkódása van, azzal pedig nem szabad viccelni, akkor sem, ha az ember úgy érzi, semmi baja. A koponyán belül ugyanis vérömleny keletkezhet – fűzte hozzá a szakember. Végül egy jókora púpot leszámítva, szerencsére nem lett komolyabb baja a táncos lánynak, szerencsésen megúszta az esést, pedig végződhetett volna sokkal rosszabbul is.

A Szombat esti láz versenyzői a történtek ellenére nem vették ki ezt az elemet a koreográfiából, hanem Kitty felépülése után újra nekivágtak a begyakorlásának, de az csak a ma esti élő adásban derül ki, hogy megpróbálják-e élesben is bemutatni – jegyzi meg a portál.