• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Fizetett alkoholfogyasztókat keresnek

Lapszemle Forrás: 168 Óra

Fél évig annyi és olyan alkoholt ihatsz, amennyit csak akarsz, ráadásul jól meg is fizetnek érte.

Így összegezhető az a hirdetés, amelyre eddig is több ezren jelentkeztek. A szigorú titoktartás mellett zajló kísérleti alany-válogatást, a rajtuk végzett vizsgálatokat, valamint a szintén homályban maradó magyar, valószínűleg egyetemistákból álló csoport munkáját egy több világmárkát kezelő cégcsoport finanszírozza – írja a 168óra.

„Keresünk fizetett alkoholfogyasztót! Havi nettó fizetés: 180 000 Ft" – áll az egyik hirdetési újságban megjelent felhívásban. „Féléves időtartamra keresünk 30 darab önkéntes alkoholfogyasztót szakdolgozat kutatásának véghezvitele céljából. Sajnos mi nem vehetünk részt a kísérletben, ugyanis félünk, hogy pontatlan eredmények kerülnének rögzítésre".

„Amit kínálunk: Jobbnál jobb magyar és külföldi italok, korlátlan alkoholfogyasztás fél éven keresztül, baráti hangulat, összetartó közösség kialakulása a fél év végére. Teljes mértékben az alkoholfogyasztó igényére szabjuk a kísérletet (ha csak száraz pezsgőt szeretsz, akkor csak azt kapsz)" – folytatódik a hirdetés.

A feladat nem túl bonyolult: az egy napra előre kért italmennyiséget másnap reggel nyolckor kézbesítik. Elfogyasztása után a tapasztalatokat kell rözgíteni, és „este maximum 23:59-re el kell küldeni a megbeszélt e-mail címre. Kamerát biztosítunk, mert el kell mondani a tapasztalatokat. Lesznek közös programok is hétvégenként".

– Érdekesen hangzik – jegyzi meg Zacher Gábor toxikológus, a Péterfy Sándor utcai Kórház Klinikai Toxikológiai osztály vezető főorvosa. – Egyetemisták összejöttek egy céggel, amelyik kutatásaikat szponzorálná. Talán azt szeretnék adatokkal alátámasztani, hogy egy új ital fogyasztása milyen mértékben okoz, mondjuk májkárosodást vagy mennyire befolyásolja a szociális kapcsolatok alakulását. Elméletileg hihető történet, de ilyenkor orvosi- és laborvizsgálatokon kell átesnie minden résztvevőnek, és csak utána lehet ráereszteni az alkoholt. Gondolom, a laboreredmények alapján időnként ellenőrzik, hogy hetek, hónapok alatt paramétereik hogyan változnak az alkoholfogyasztás következtében – magyarázza Zacher doktor.

Eddig négyezren jelentkeztek, minden társadalmi rétegből. Leginkább férfiak, de sok nő is részt szeretne venni a kísérletben. Főleg egyetemista korúak, de tekintélyes mennyiségben akad köztük a harmincas és a negyvenes korosztályból is. „Jelentkeznek gyakorló alkoholisták és egykori elvonósok is, illetve sokan hivatkoznak arra, hogy munkanélküliek".

Legolvasottabb cikkeink